
Η Νότια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ για να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της και επίσης ενδεχομένως να αποτρέψει την απειλή των προτεινόμενων δασμών του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η κίνηση θα έχει ως στόχο τη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος με τις ΗΠΑ και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Αν Ντουκ-Γκέουν σε δημοσιογράφους στη Σεούλ την Πέμπτη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σταθμίζουν επίσης πρόσθετη κρατική υποστήριξη για εταιρείες, ώστε να μπορούν να εισάγουν περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από χώρες εκτός της Μέσης Ανατολής, είπε, αναφέρει το Bloomberg.
Νότια Κορέα: Συνελήφθη ο πρόεδρος – Τι θα ακολουθήσει
Η Νότια Κορέα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές για να οδηγήσει την οικονομική της ανάπτυξη και οι ΗΠΑ είναι ένας από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της. Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, έχει υποσχεθεί μια σειρά από προστατευτικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των καθολικών δασμών, για να μειώσει το αυξανόμενο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με άλλα έθνη.
Η Νότια Κορέα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο
«Όλες οι άλλες χώρες μιλούν για το πώς πρέπει να μειώσουν το αυξανόμενο εμπορικό έλλειμμα υπό την κυβέρνηση Τραμπ», είπε ο Αν. «Είμαστε σχεδόν στην ίδια κατάσταση, επομένως σκεφτόμαστε την αύξηση των εισαγωγών ενέργειας και υπάρχει επίσης ανάγκη διαφοροποίησης των προμηθειών για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας».
Ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο ακολουθεί έναν αριθμό άλλων αγοραστών ενέργειας που θέλουν να αυξήσουν την αγορά ορυκτών καυσίμων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Βιετνάμ, της Ταϊβάν και της ΕΕ.
Η κατά κεφαλήν κατανάλωση ενέργειας της Δημοκρατίας της Κορέας είναι από τις υψηλότερες παγκοσμίως και είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον κόσμο, που προέρχεται κυρίως από ορυκτά καύσιμα.
Περισσότερο από το 80% της χρήσης ενέργειας της Νότιας Κορέας το 2023 προήλθε από ορυκτά καύσιμα, με το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από άνθρακα και φυσικό αέριο και πυρηνικά (29%) τη μόνη άλλη σημαντική επί του παρόντος πηγή ενέργειας.
Η Νότια Κορέα εξαρτάται από τις εισαγωγές πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου για αρκετές δεκαετίες και παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο, πίσω από την Κίνα και την Ιαπωνία. Αυτές οι εισαγωγές συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας οικονομίας που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ασία.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο, με την παραγωγή να διπλασιαστεί περίπου μέχρι το τέλος της δεκαετίας, και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου.


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing