
Με μικτά πρόσημα και αρκετή νευρικότητα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια επιδίδονται σε προσαρμογές ενόψει της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια σήμερα το μεσημέρι.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,15%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,38% στις 8.244 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,28% στις 21.371 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,26% στις 7.310 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η Hermès σημειώνει απώλειες άνω του 3%, αν και ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν έντονα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 7% σε ετήσια βάση σε σταθερή νομισματική βάση στα 4,1 δισ. ευρώ, με τη Citi να χαρακτηρίζει τις επιδόσεις αξιοσημείωτες.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Hermès νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την επίσης γαλλική LVMH. Η αξία της Hermès είναι 249,5 δισ. ευρώ έναντι 242,7 δισ. ευρώ της LVMH, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.
Από την άλλη, η Siemens Energy σημειώνει άλμα 12%, αφού η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας αναβάθμισε τις προοπτικές της για το 2025. Η εταιρεία είπε ότι αναμένει συγκρίσιμη αύξηση εσόδων από 13% έως 15%, ενώ στην προηγούμενη καθοδήγηση ανέμενε αύξηση 8% σε 10%. Τώρα βλέπει ένα περιθώριο κέρδους από 4% έως 6%, από 3% σε 5%, και καθαρά έσοδα «έως» 1 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, οι αγορές αναμένουν την επικείμενη ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια για τρίτη φορά από την αρχή του έτους, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την οικονομική απόδοση της ευρωζώνης υπό το φως των συνεχιζόμενων παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων και των δασμολογικών διαφορών.
Τέλος, στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 0,2% τον Μάρτιο, ενώ υποχώρησαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση. Αυτή η ετήσια μείωση των τιμών παραγωγού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των τιμών της ενέργειας κατά 3,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και στη μείωση κατά 2,8% σε ετήσια βάση.


Latest News

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street
Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τροφοδοτούμενοι από τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

Crypto: Η CME Group λανσάρει παράγωγα συνδεδεμένα με το κρυπτονόμισμα XRP
Το XRP έχει καταγράψει κέρδη 5,3% το 2025

Στο τέλος το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατάφεραν να κλείσουν θετικά, χωρίς να αποστρέφουν την προσοχή τους από τις τελευταίες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

Προσγειώνει τη Wall Street το Πεκίνο - Παραμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο
Η αμερικανική αγορά κάνει πλέον αρκετά βήματα πίσω, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας

Πέφτουν οι αποδόσεις στα ευρωομόλογα - Υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς
Η αβεβαιότητα στην αγορά ωθεί τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτική καταφύγια

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων