Τις δυνάμεις της στην Γαλλία αποφάσισε να δοκιμάσει η Creta Farms, με αιχμή τα προϊόντα της σειράς Εν Ελλάδι. Η κρητική αλλαντοβιομηχανία, η οποία εδώ και μερικά χρόνια έχει αλλάξει ιδιοκτησία έκανε πρόσφατα ντεμπούτο στην γαλλική αγορά, μέσω του Ισπανού συνεργάτη της, την εταιρεία Argal.
Η Argal διατηρεί τα δικαιώματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την ισπανική αγορά. Και τώρα πήρε το πράσινο φως και για γαλλική αγορά. Η σχετική συμφωνία για την επέκταση του δικαιώματος χρήσης της σειράς Εν Ελλάδι, η οποία αφορά αλλαντικά με βάση το ελαιόλαδο υπεγράφη στα τέλη του περασμένου έτους.
Σε πρώτο πλάνο η εξωστρέφεια για την Creta Farms
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ικανοποιητικά και γεννούν αισιοδοξία στη διοικητική ομάδα της Creta Farms για τη συνέχεια, με δεδομένη τη στροφή μιας μεγάλης μερίδας των καταναλωτών σε πιο υγιεινά τρόφιμα.
Οι εξαγωγές αποτελούν συνολικά ένα πολλά υποσχόμενο κομμάτι, με τις διεθνείς πωλήσεις να είναι «συνεχώς αυξανόμενες».
Με θετικό πρόσημο κινούνται οι πωλήσεις και στην εγχώρια αγορά, με την αύξηση να διαμορφώνεται σε μονοψήφιο ποσοστό στο πρώτο τρίμηνο.
Πέρα από τη γενικότερη πίεση που υφίσταται η κατανάλωση από την ακρίβεια, πηγή προβληματισμού αποτελεί η εκτόξευση του κόστους των πρώτων υλών και ιδιαίτερα της γαλοπούλας.

Η εκτόξευση του κόστους της γαλοπούλας
Η τιμή αγοράς της συγκεκριμένης πρώτης ύλης έχει διπλασιαστεί, προσθέτοντας μια σημαντική επιβάρυνση στην εξίσωση της παραγωγικής διαδικασίας. Κάτι που αναπόφευκτα αυξάνει την πίεση στην τιμολογιακή πολιτική, σε ένα περιβάλλον, όπου τα νοικοκυριά ζητούν οικονομικές λύσεις και τη βέλτιστη σχέση ποιότητας και τιμής.
Οι εξαγωγές αποτελούν συνολικά ένα πολλά υποσχόμενο κομμάτι, με τις διεθνείς πωλήσεις να είναι «συνεχώς αυξανόμενες».
H ανάγκη απορρόφησης του «τσιμπημένου κόστους» είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η κερδοφορία της εταιρείας, παραμένοντας οριακά στα περσινά επίπεδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Κρέας από μαύρο χοίρο και επενδύσεις σε Ρέθυμνο και Σπάρτη

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται τόσο στην κυκλοφορία νέων προϊόντων, όπως το κρέας από μαύρο χοίρο όσο και στην ενίσχυση των γραμμών παραγωγής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία δρομολογεί τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής για το σαλάμι αέρος και τις φέτες σε Σπάρτη και Ρέθυμνο αντίστοιχα αλλά και τον διπλασιασμό της παραγωγής των κατεψυγμένων.
Συνολικά για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας υπολογίζεται πως θα διατεθούν περίπου 7 με 8 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά.
Στο ραντάρ και εξαγορές
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία του Δημήτρη Βιντζηλαίου συνεχίζει να παρακολουθεί την αγορά για πιθανές ευκαιρίες εξαγορών. Πηγές που γνωρίζουν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις, αφού στόχος είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς και συνολικά του αποτυπώματός της.