Σε τέτοιο επίπεδο έχει προχωρήσει πλέον η τεχνολογία που μπορούμε πλέον ακόμα και να εκτυπώνουμε φαγητό από 3D εκτυπωτές.

Ένας 3D εκτυπωτής τροφίμων έφτιαξε για πρώτη φορά ένα εργαστηριακό φιλέτο ψαριού, και συγκεκριμένα τσιπούρας.

Πρόκειται για επίτευγμα της Steakholder Foods, μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Ισραήλ.

Η εταιρεία κατάφερε και έφτιαξε το τρισδιάστατα εκτυπωμένο κομμάτι τσιπούρας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Άρικ Κάουφμαν να κάνει λόγο για «ένα σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανία τροφίμων». Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Umami Meats, που έχει έδρα τη Σιγκαπούρη, για τη δημιουργία του φιλέτου.

«Σε αυτή την πρώτη δοκιμή, παρουσιάσαμε ένα εργαστηριακό προϊόν που ξεφλουδίζει, έχει γεύση και λιώνει στο στόμα σας ακριβώς όπως πρέπει να είναι το ψάρι», λέει ο Μιχίρ Περσχάντ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Umami Meats.

Κρέας μέσω καλλιέργειας βλαστοκυττάρων;

Τα εργαστηριακά θαλασσινά και το κρέας αποτελούν μια εκκολαπτόμενη βιομηχανία που δεν εμπεριέχει τη σφαγή του ζώου αλλά στοχεύει να πετύχει παρόμοια γεύση με το συμβατικό κρέας μέσω καλλιέργειας βλαστοκυττάρων.

«Εξακολουθούμε να τρώμε και να καταναλώνουμε κρέας με τον τρόπο που καταναλώναμε πριν από χιλιάδες χρόνια», λέει ο Κάουφμαν, «οπότε αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια νέα προσέγγιση για να προσπαθήσουμε να επανεφεύρουμε τον τρόπο με τον οποίο παράγεται το κρέας».

Ο κλάδος του εργαστηριακού κρέατος και των θαλασσινών είναι σχετικά νεοεισερχόμενος στην ευρύτερη σκηνή των εναλλακτικών πρωτεϊνών. Ωστόσο, ως τομέας έχει διογκωθεί κατά την τελευταία δεκαετία με πάνω από 150 εταιρείες σε όλο τον κόσμο να επικεντρώνονται στο εργαστηριακό κρέας.

Πρόσφατα, στις ΗΠΑ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι το εργαστηριακά καλλιεργημένο κοτόπουλο της Good Meat είναι ασφαλές για κατανάλωση. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ρυθμιστικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προτού οι καταναλωτές μπορέσουν να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα.

Επί του παρόντος, η Σιγκαπούρη είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου τα προϊόντα καλλιεργημένου κρέατος είναι εμπορικά διαθέσιμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Ντέιβιντ Μπλοκ του UC Davis της Καλιφόρνιας, «η αποδοχή αυτών των τροφίμων από τους καταναλωτές θα αποτελέσει ένα σημαντικό εμπόδιο για τη βιομηχανία αυτή».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.