Την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων και την παράταση των χειμερινών συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας, για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, από την πανδημία του κορωνοϊού, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), η πορεία του κόστους των καυσίμων έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, ενώ η επιβατική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου είναι μειωμένη κατά 65%, την ίδια ώρα που οι προβλέψεις για τον τουρισμό μετά την 1η Ιουλίου παραμένουν φειδωλές.

Προσθέτουν, επίσης, ότι στα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα προστίθεται από 1η Απριλίου η νομοθετική υποχρέωση περί θερινής οργανικής σύνθεσης, κάτι που συνεπάγεται με υποχρεωτικό διπλασιασμό του ξενοδοχειακού προσωπικού των πλοίων και επιβάρυνση του κλάδου, παρά το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα πρωτόκολλα επιβατών των πλοίων εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά 50% και εξακολουθεί να ισχύει η γενική απαγόρευση μετακινήσεων.

Σημειώνουν, επίσης, ότι θα αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος του κλάδου της ακτοπλοΐας, λαμβανομένων υπόψη των μέτρων που ισχύουν σε άλλους κλάδους σχετικά με τη μείωση του εργατικού κόστους.

Ο ΣΕΕΝ στην επιστολή του ζητεί από τον υπουργό Ναυτιλίας τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου, προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες που θα επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News