Τα θετικά μακροοικονομικά και επιχειρηματικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, έστρεψαν την προσοχή των επενδυτών από την έξαρση της επιδημιολογικής κατάστασης, με αποτέλεσμα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείσουν την Τετάρτη σε θετικό έδαφος.

Μετά από μία συνεδρία με αρκετές διακυμάνσεις ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη κατά 0,7%. Οι μετοχές του λιανικού εμπορίου ενισχύθηκαν κατά 1,8%, ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 6895,29 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Γερμανία έκλεισε στις 15.195,97 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,44% και ο γαλλικός CAC 40 αυξήθηκε κατά 0,74% στις 6.210,55 μονάδες.

Οι μετοχές της Heineken σημείωσαν άνοδο σχεδόν 5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις μπύρας υψηλότερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς..

Ο γαλλικός όμιλος Kering , η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson και η ολλανδική ASML ενισχύθηκαν κατά περίπου 4% και η Carrefour κατά 5% .

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε υψηλότερο ρυθμό το Μάρτιο, με ποσοστό 0,7% έχοντας υποχωρήσει σε μόλις 0,4% το Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές