Ένα σύνολο ανακοινώσεων ισχυρών εταιρικών κερδών αναθέρμανε το κλίμα στα χρηματιστήρια εν όψει της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επί της νομισματικής πολιτικής.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα Πέμπτη 22/4 ύστερα από τη σχετικά μέτρια χθεσινή ανοδική αντίδραση που ακολούθησε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του έτους, της τάξης του -2% την Τρίτη. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν συντονισμένα τιμή ανοίγματος πάνω από το κλείσιμο της προηγούμενης μέρας, ενώ τα futures των δεικτών της Wall Street εξακολουθούν από το πρωί σήμερα να αλλάζουν πρόσημο στις οριακές τους μεταβολές.

Η αγορά χωρίς να αναμένει αύξηση στα επιτόκια της ευρωζώνης ενδιαφέρεται να μάθει τις προσδοκίες για τους αμέσως επόμενους μήνες μια μέρα αφότου ξεπεράστηκε ένα σημαντικό εμπόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης από την πανδημία το γνωστό σε εμάς και ως ευρωομόλογο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 αυξήθηκε 0,4% σο πρώτο 7λεπτο, επεκτείνοντας τα κέρδη του για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρία μετά τους φόβους για ένα νέο κύμα κρουσμάτων COVID-19.

Η Nestle σημείωσε άνοδο 2,2% μετά την ανακοίνωση της ισχυρότερης τριμηνιαίας αύξησης των πωλήσεών της σε 10 χρόνια, με τη βοήθεια της ζήτησης για καφέ, γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα περιποίησης.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία AB Volvo σημείωσε άνοδο 4,6% καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω της αυξανόμενης ζήτησης.

Η Credit Suisse υποχώρησε 5,7% μετά τη δημοσίευση ζημίας προ φόρων 757 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (825,97 εκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο, καθώς η κατάρρευση του Archegos εξάλειψε τα κέρδη από τις συναλλαγές αντιστάθμισης ζημιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σκαρφάλωσε στο πρώτο δεκάλεπτο κατά +0,33%%. Ο δείκτης αναφοράς έχει για δεύτερη μέρα στη σειρά σήμερα την ώθηση από το σύνολο των ευρωπαϊκών δεικτών.

Η εικόνα των δεικτών είναι θετική μετά το πρώτο τέταρτο με όλους τους πιο σημαντικούς ανοδικούς, ο Stoxx 600 ευρισκόμενος στις 438,16 μονάδες εμφανίζει μεταβολή +0,35%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται κατά +0,14% ψηλότερα ενώ χθες είχε άνοδο +0,52%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύεται +0,38% στις 155255,8 μονάδες όταν την προηγούμενη σημείωσε άνοδο +0,44%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι στις 6236,68 μονάδες εμφανίζει κέρδη +0,42% μετά από κέρδη +0,74% χθες. Οι δείκτες στην περιφέρεια του ευρώ άνοιξαν και παρέμειναν σε θετικό πεδίο με τον ΜΙΒ στο Μιλάνο με κέρδη +0,39% μετά από άνοδο +0,30% ενώ ο ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά +0,20% μετά το χθεσινό +0,71%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές