Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης και η δέσμευσή της ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την ευρωπαϊκή οικονομία έδωσαν ώθηση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αν και εν πολλοίς η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, οι επενδυτές δεν φαίνεται επί του παρόντος να ανησυχούν από τις προειδοποιήσεις που διετύπωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ, ότι οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες.

Η διατήρηση των ευνοϊκών χρηματοδοτικών συνθηκών στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τα καλά νέα για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες ευνόησαν τις τοποθετήσεις με αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 να καταγράψει κέρδη κατά 0,7%, με τον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να ενισχύεται κατά 2,2%

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.938,24 μονάδες με άνοδο 0,62%, ο γαλλικός CAC 40 στις 6267,28 μονάδες με κέρδη 0,91%, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,82% στις 15.320, 52 μονάδες.

Ψηλά στην ημερήσια διάταξη του ενδιαφέροντος των επενδυτών ήταν και τα αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων της Nestle , της SAP και της Renault .

Η Nestle ανέφερε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεών της σε μια δεκαετία , με τις οργανικές πωλήσεις να αυξάνονται 7,7% το πρώτο τρίμηνο. Οι μετοχές του ελβετικού ομίλου τροφίμων αυξήθηκαν 2,9%.

Η Credit Suisse στον αντίποδα ανέφερε καθαρή ζημιά 252 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (275 εκατομμύρια δολάρια) καθώς αφομοιώνει τον αντίκτυπο του σκάνδαλου του hedge fund Archegos. Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας υποχώρηαν κατά 2,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές