Με τη διάθεση να παρακολουθήσει η πορεία του μέσου όρου τη σημερινή κίνηση των αγορών σε Ασία και Ευρώπη σήμερα ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Αθήνα. Ωστόσο τα κύματα των εντολών πώλησης που εμφανίζονται όταν ο ΓΔ ξεπερνά τις 917 μονάδες υπογραμμίζουν την ύπαρξη επενδυτών που θεωρούν κατάλληλη τη μέρα για να ρευστοποιήσουν θέσεις σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που ισχύουν στις καθοδικές συνεδριάσεις.

Το άνοιγμα στις 912,53 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα πάνω από 2 μονάδες, αφού το κλείσιμο χθες ήταν στις 910,37. Ένδειξη μείωσης της επιφυλακτικότητας αποτέλεσε το γεγονός πως στα 20 πρώτα λεπτά ο τζίρος είχε φθάσει τα 4,8 εκατ. ευρώ. Όταν δε συνέβη αυτό ήδη ο ΓΔ είχε περάσει στις 9163,5 μονάδες με άνοδο +0,68% ενώ προηγούμενα στο τρίο και το δέκατο λεπτό είχε περάσει πάνω από τις 917 με ανώτερο μέρας και έτους τις 917,47 μονάδες.

Οι συναλλασσόμενοι έδειξαν να παρασύρονται σήμερα από τα κέρδη της τάξης του +0,5% των δεικτών στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η κίνηση κοντά στο ανώτερο επίπεδο έχει επηρεάσει θετικά το πλήθος των ανοδικών μετοχών στο πρώτο 25λεπτο. Με τις ανοδικές περίπου 46 και τις πτωτικές 16 ενώ στον FTSE25 που προτιμούν οι θεσμικοί του εξωτερικού απώλειες σημαντικές εμφανίζει η ΠΕΙΡ -8,8% ενώ οι δύο άλλες πτωτικές ΔΕΗ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ υποχωρούν κατά -0,5% περίπου. Με την ΑΡΑΙΓ στις αμετάβλητες 21 blue chip εμφανίζουν κέρδη από +0,1% ως +2,7%

Στις 11:00 ο ΓΔ κέρδιζε +0,66% ήταν στις 916,40 μονάδες και ο τζίρος ξεπερνούσε τα 6,100 εκατ. ευρώ χωρίς να υπάρχουν πακέτα.

Την ίδια ώρα, ο FTSE25 όπως και ο δείκτης των τραπεζών είχαν περάσει σε μεγαλύτερα κέρδη υπογραμμίζοντας τον ρόλο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ειδοποιώντας παράλληλα ότι στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης θα υπάρξουν μάχες μεταξύ των στρατοπέδων των αισιόδοξων επενδυτών (Bulls) έναντι των απαισιόδοξων (Bears) δηλαδή εκείνων που στοιχηματίζουν ή προσδοκούν την πτώση των αποτιμήσεων. Ο FTSEM αντιθέτως εμφάνιζε απώλειες της τάξης του -0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες