Ένας ακόμα κύκλος θετικών επιχειρηματικών και μακροοικονομικών ανακοινώσεων, έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες ενισχύθηκαν σημαντικά την Τετάρτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 441,55 μονάδες με κέρδη 1,82%, λαμβάνοντας ώθηση από τις εταιρείες βασικών πόρων που κατέγραψαν ράλι 4,7%.

Ο δείκτης FTSE 100 στην κεφαλαιαγορά του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 1,68% στις 7.039,30 μονάδες, ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 15.170,78 μονάδες με κέρδη 2,12% και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 1,4% στις 6.339,47 μονάδες.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ζώνης του ευρώ ενισχύθηκε τον Απρίλιο, τροφοδοτούμενη από την ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών.

Επίσης, οι τιμές παραγωγού της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο ξεχώρισαν οι ανακοινώσεις των Stellantis , Allianz , Commerzbank και Deutsche Post.

Η Deutsche Post ανακοίνωσε τριπλασιασμό των λειτουργικών κερδών του πρώτου τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει κέρδη 4,5% .

Η Stellantis, ενέγραψε αύξηση των εσόδων του πρώτου τριμήνου στα 37 δισεκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή της να εκτοξευτεί κατά 7%, ενώ ο γερμανικός κατασκευαστής συσκευών κουζίνας Rational είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν 12,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές