Η επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο μετά από το συντονισμένο ξεπούλημα στην προηγούμενη συνεδρίαση, στηρίζεται κυρίως στα κέρδη των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών της Ευρώπης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, η κερδοφορία τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 83,1% από πέρυσι, καθώς η οικονομία της ηπείρου ανακάμπτει από την ύφεση που προκλήθηκε από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού πριν από ένα χρόνο.

Οι προβλέψεις, οι οποίες αφορούν εταιρείες που είναι εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών STOXX 600, δείχνουν τα έσοδα να αυξάνονται 2,2% το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 2,5% πριν από μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, από τις 157 εταιρείες του STOXX 600 που ανέφεραν κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, οι επιδόσεις του 73,9% υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πολύ πάνω από το ρυθμό 51% που επιτεύχθηκε σε ένα τυπικό τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,55% ύστερα από τη χθεσινή πτώση κατά 0,67% .

Ο DAX στη Φρανκφούρτη εμφάνισε κέρδη 0,77%%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,43%.

Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας κινείται με κέρδη 0,66% μετά από την πτώση την προηγούμενη κατά 0,71%. Ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία εμφάνισε μεταβολή +0,64% με επίδοση την προηγούμενη -1,81%. Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600, που υποχώρησε κατά -1,43% στην περασμένη συνεδρίαση, έχει μεταβολή στο ξεκίνημα 0,72%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές