Ήπιες κινήσεις καταγράφηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί αναμένοντας τα μηνύματα των κεντρικών τραπεζών για τις επόμενες κινήσεις τους, μετά τη διαταραχή που προκάλεσε η αρνητική έκθεση για την αμερικανική αγορά εργασίας, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,0049%) στις 15.400,41 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είχε ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,01% στις 6.385,99, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε ελαφρά κατά 0,1% στις 7.123,68 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,8%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κέρδισε 0,9%.

Όσον αφορά τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στις 445,39 μονάδες, με τον δείκτη των βασικών υλών να κερδίζει πάνω από 2%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018, ήτοι στις 21 μονάδες από 13,1 μονάδες τον Απρίλιο. Το στοιχείο αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει πως η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά.

Παρόλ’ αυτά το κορυφαίο θέμα συζήτησης παραμένει η έκθεση της απασχόλησης στις ΗΠΑ και η άνοδος της ανεργίας, αντί της πτώσης που ανάμεναν οι αγορές. Η προοπτική η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας να προχωρήσει με πιο αργούς ρυθμούς σημαίνει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα διατηρήσει για αρκετό καιρό ακόμη αμετάβλητα τα μέτρα στήριξης, γεγονός που ικανοποιεί τις αγορές. Όμως, οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές