Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές σήμερα με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση μόλις 0,05% στις 15.388 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 6.353 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανέβηκε κατά 0,23% στις 7.048 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημείωσε άνοδο 0,3%.

Άνοδο και για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 443 μονάδες.

Το κλίμα επηρεάστηκε από την νέα υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,6% στην Ευρωζώνη και κατά 0,4% στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Eurostat. Μάλιστα η πτώση αυτή ήρθε σε συνέχεια της υποχώρησης του τετάρτου τριμήνου του έτους που ανέκοψε την ανοδική δυναμική που είχε δώσει το τρίτο τρίμηνο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ετήσια βάση το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,8% στην Ευρωζώνη και κατά 1,7% στην Ε.Ε.

Η Eurostat ανακοίνωσε επίσης ότι η απασχόληση μειώθηκε 0,3% στους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ την ίδια ώρα και στη Βρετανία η ανεργία μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 4,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders