Με άνοδο άνοιξαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην κυριότερες αγορές της Ευρώπης.

Η αγορά της Γερμανίας άνοιξε στο +0,54% και κινήθηκε αμέσως ψηλότερα, με τον CΑC στο +0,32% που έγινε στο δεύτερο λεπτό +0,47% με άλμα +0,44% από το δεύτερο λεπτό εμφανίστηκε και ο FTSE100. Η εικόνα των ΣΜΕ επί των δεικτών των ΗΠΑ είναι επίσης ενθαρρυντική αφού από οριακή άνοδο στις ασιατικές συναλλαγές εμφανίζουν στις 10:05 κέρδη της τάξης του +0,15% ως +0,20%.

Ενώ οι αγορές μετοχών είχαν ανοδική δυναμική τον περασμένο μήνα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού σε μια εποχή που οι υποκείμενες οικονομίες αγωνίζονται να αποκτήσουν σταθερό ανοδικό βηματισμό. Οι αγορές περιμένουν επίσης σήματα από την Federal Reserve για το πότε θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Το κύριο γεγονός αυτής της εβδομάδας είναι οι νέες θέσεις απασχόλησης των ΗΠΑ την Παρασκευή με μέσες προβλέψεις για 650.000, αλλά το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο μετά την απροσδόκητα μικρή αύξηση κατά 266.000 του Απριλίου. Αν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις, μια άλλη μεγάλη απώλεια στο μέτωπο των θέσεων εργασίας θα καθυστερούσε τις προοπτικές για οποιαδήποτε μείωση των κινήτρων, λένε οι αναλυτές. Τα μελλοντικά συμβόλαια μετοχών των ΗΠΑ εμφανίζουν κέρδη της τάξης του +0,20% μετά από διακοπές τη Δευτέρα και μετά τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές που κατέληξαν χθες κάτω από τα πρόσφατα ρεκόρ υψηλών.

Ξεχώρισαν από τον πανευρωπαϊκό StoxxEurope 600 για τα κέρδη τους Antofagasta +3%, Royal Mail +1,31%, και στο αντίποδα CD projekt -6.84%. Δύναμη στην Ιταλική αγορά προσέφερε η είδηση για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στην Ιταλία.

Στο πρώτο 15λεπτο των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εικόνα των βασικών δεικτών έχει ως ακολούθως:

Ο FTSE100 του Λονδίνου μετά την οριακή άνοδό του κατά +0,04% της συνεδρίασης πριν την χθεσινή αργία, εμφάνιζε ως μεταβολή το +0,40% στις 10:10 δική μας ώρα. Ο DAX είχε μεταβολή -0,75% αφού έχασε τη Δευτέρα -0,64%, ο CAC έχει κέρδη +0,46% με μεταβολή -0,57% την περασμένη μέρα. Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας κινείται με απώλειες -0,04% ενώ έκλεισε την προηγούμενη στο -0,82%. Ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία εμφάνισε μεταβολή +0,11% με επίδοση την προηγούμενη +0,00%. Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 που έκλεισε στο -0,49% την περασμένη σύνοδο έχει μεταβολή στις 10:10 ώρα Ελλάδας +0,51%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές