Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα την παμψηφεί εκλογή του Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως.

Ο Ν. Σταμπολίδης είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης επί 24 χρόνια.

Την επιλογή ανακοίνωσε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε προκειμένου να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν.

Η διεθνής επταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον καθ. Δημήτριο Παντερμαλή και μέλη τον ακαδημαϊκό και καθηγητή Μανόλη Κορρέ, τον ακαδημαϊκό και τ. Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου Αλαίν Πασκέ, τους καθηγητές Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και Βασίλη Λαμπρινουδάκη, τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων του Βερολίνου δρ Αντρέας Σολ και τον Γενικό Διευθυντή των Μουσείων της Ιταλίας δρ Μάσιμο Οσάνα, αξιολόγησαν με άριστα το έργο, την εμπειρία και την προσωπικότητα του Νίκου Σταμπολίδη.

Σχετικά με τα νέα καθήκοντα του Ν. Σταμπολίδη, η Πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Σάντρα Μαρινοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Καθηγητή Ν. Σταμπολίδη, Γενικό Διευθυντή του Μουσείου μας επί 24 χρόνια, για τη νέα του θέση. Είναι χαρά και τιμή για εμάς που αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Μουσείο της Ακροπόλεως, ένα από τα καλύτερα Μουσεία του κόσμου. Είμαστε σίγουροι πως θα διαπρέψει. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερε στο Μουσείο μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι