Στην αγορά 12 containerships από την Borealis Finance LLC προχώρησε η Global Ship Lease, με μία συμφωνία αξίας 233,9 εκατ. δολ.

Τα πλοία με ένα μέσο μέγεθος περίπου 3.000 TEU και μια μέση ηλικία 11 ετών, είναι όλα ναυλωμένα σε κορυφαίους διαχειριστές τακτικών γραμμών, με υπόλοιπη διάρκεια ναύλωσης από τρεις έως 25 μήνες.

Με την ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς ο στόλος της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής εταιρείας Global Ship Lease θα περιλαμβάνει 62 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική μεταφορική ικανότητα 322.770 TEU, καθιστώντας την Global Ship Lease τον όγδοος μεγαλύτερος πλοιοκτήτη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με βάση υπολογισμού τα TEU.

Τα 12 πλοία έχουν προγραμματιστεί για παράδοση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η εταιρεία αναμένεται να χρηματοδοτήσει την αγορά με μετρητά, με δάνειο αλλά και την έκδοση στους πωλητές υφιστάμενες 8.00% Senior Unsecured Notes ύψους 35 εκατ. δολ.

Τα νεοαποκτηθέντα πλοία αναμένεται να συνεισφέρουν περίπου 60,5 εκατομμύρια δολάρια στα προσαρμοσμένου EBITDA της Global Ship Lease τους πρώτους 12 μήνες.

Ο Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία για την απόκτηση αυτών των 12 πλοίων, θα επιδράσει θετικά στις ταμειακές ροές από την πρώτη ημέρα, χωρίς επιπλέον έκδοση κοινών μετοχών. Τα πλοία έχουν έναν ελκυστικό συνδυασμό υφιστάμενων και μεσοπρόθεσμων ναυλώσεων καθώς η αγορά έχει μία ανοδική δυναμική τόσο όσον αφορά στους ναύλους όσο και στην διάρκεια των ναυλώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία