Στην αγορά 12 containerships από την Borealis Finance LLC προχώρησε η Global Ship Lease, με μία συμφωνία αξίας 233,9 εκατ. δολ.

Τα πλοία με ένα μέσο μέγεθος περίπου 3.000 TEU και μια μέση ηλικία 11 ετών, είναι όλα ναυλωμένα σε κορυφαίους διαχειριστές τακτικών γραμμών, με υπόλοιπη διάρκεια ναύλωσης από τρεις έως 25 μήνες.

Με την ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς ο στόλος της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής εταιρείας Global Ship Lease θα περιλαμβάνει 62 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική μεταφορική ικανότητα 322.770 TEU, καθιστώντας την Global Ship Lease τον όγδοος μεγαλύτερος πλοιοκτήτη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με βάση υπολογισμού τα TEU.

Τα 12 πλοία έχουν προγραμματιστεί για παράδοση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η εταιρεία αναμένεται να χρηματοδοτήσει την αγορά με μετρητά, με δάνειο αλλά και την έκδοση στους πωλητές υφιστάμενες 8.00% Senior Unsecured Notes ύψους 35 εκατ. δολ.

Τα νεοαποκτηθέντα πλοία αναμένεται να συνεισφέρουν περίπου 60,5 εκατομμύρια δολάρια στα προσαρμοσμένου EBITDA της Global Ship Lease τους πρώτους 12 μήνες.

Ο Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία για την απόκτηση αυτών των 12 πλοίων, θα επιδράσει θετικά στις ταμειακές ροές από την πρώτη ημέρα, χωρίς επιπλέον έκδοση κοινών μετοχών. Τα πλοία έχουν έναν ελκυστικό συνδυασμό υφιστάμενων και μεσοπρόθεσμων ναυλώσεων καθώς η αγορά έχει μία ανοδική δυναμική τόσο όσον αφορά στους ναύλους όσο και στην διάρκεια των ναυλώσεων.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Κίνα: Νέα απειλή για εμπόριο και θαλάσσιες μεταφορές
Διεθνή |

Νέα απειλή για εμπόριο και θαλάσσιες μεταφορές από την Κίνα

Τα προβλήματα στα λιμάνια και στο βιομηχανικό κέντρο της νότιας Κίνας εξαιτίας της εμφάνισης νέων κρουσμάτων Covid-19 μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμη και στην τροφοδοσία ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών για τα Χριστούγεννα

Δυναμική είσοδο στο χύδην ξηρό φορτίο με αγορά 16 πλοίων από την Costamare
Ναυτιλία |

Δυναμική είσοδο στο χύδην ξηρό φορτίο με αγορά 16 πλοίων από την Costamare

Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά 16 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου  μεταφορικής ικανότητας μεταξύ  33.000 και 85.000 DWT, με ένα μέσο όρο ηλικίας  τα 10 χρόνια

ΣΕΕΝ: Ζητά αποζημίωση και στήριξη της ακτοπλοΐας
Ακτοπλοΐα |

Αποζημίωση και στήριξη της ακτοπλοΐας ζητά ο ΣΕΕΝ

Τη διετία 2020/2021 οι συνολικές ζημιές των πλοίων μελών του τα οποία εξυπηρετούν τα Ελληνικά νησιά και τη γραμμή Ελλάδας Ιταλίας θα ξεπεράσουν τα 200.000.000 ευρώ αναφέρεται σε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας

Με τα μεταφορικά εκτός ελέγχου τα πάντα ακριβαίνουν
Διεθνή |

Με τα μεταφορικά εκτός ελέγχου τα πάντα ακριβαίνουν

Οι αυξήσεις του κόστους των εμπορευματικών μεταφορών απειλούν να αυξήσουν την τιμή των πάντων, από παιχνίδια, έπιπλα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων έως καφέ, ζάχαρη και αντσούγιες, επιδεινώνοντας τις ανησυχίες στις παγκόσμιες αγορές που ήδη αντιμετωπίζουν την επιτάχυνση του πληθωρισμού