Οι ισχυρές πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, από πολλές και διαφορετικές πλευρές, από χώρες της ΕΕ, αλλά και από αεροπορικές εταιρείες και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας, φαίνεται πως αποφέρουν καρπούς.

Το μεγάλο μέτωπο εστιάζεται στην αλλαγή τακτικής και στη δυνατότητα των Βρετανών να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν σε καραντίνα, κατά την επιστροφή τους.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα δοκιμάζει ένα σχέδιο για την εξάλειψη της απαίτησης για καραντίνα για όσους πολίτες έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19.

«Πειραματιζόμαστε με αυτήν την προσέγγιση για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αντί να υποχρεώνονται σε απομόνωση, να υποβάλλονται απλώς σε τεστ», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC News.

«Τώρα τεστάρουμε αυτό το μέτρο για να ελέγξουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό. Είναι κάτι στο οποίο εργαζόμαστε, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα ακόμα».

Εδώ και μέρες κυοφορούνταν αυτή η εξέλιξη καθώς αρκετά βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Βρετανία εξετάζει τις πιθανότητες να κάνει κάποια βήματα πίσω από την αυστηρή μέχρι στιγμής γραμμή της, με στόχο να επιτρέψει στους βρετανούς πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις να ταξιδεύουν στις «πορτοκαλί» χώρες χωρίς καραντίνα στην επιστροφή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή