
Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα τα futures της Wall Street, παραπέμποντας σε ένα θετικό άνοιγμα για την αμερικανική αγορά μετά τις πολύ καλές χθεσινές επιδόσεις. Μάλιστα, ο τεχνολογικός Nasdaq πρωταγωνίστησε με ένα ακόμη ιστορικό υψηλό και με τη μετοχή της Microsoft να εκτοξεύεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια.
Συγκεκριμένα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 55 μονάδες, τα futures του Nasdaq ανεβαίνουν κατά σχεδόν 18 μονάδες και τα futures του S&P 500 σημειώνουν μικρή άνοδο 4 μονάδων, χάνοντας λίγο έδαφος σε σχέση με τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, σε ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, πως η αύξηση των επιτοκίων αργεί ακόμη, καταλάγιασε την ανησυχία που επικρατούσε μεταξύ των επενδυτών. Ο κ. Πάουελ επεσήμανε πως οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών δεν αρκούν για να αιτιολογήσουν τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, συμφωνώντας με την άποψη και άλλων οικονομολόγων και αξιωματούχων της Fed πως η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων είναι παροδική και συνδέεται με την απότομη εκτίναξη της αμερικανικής οικονομίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Οι δηλώσεις Πάουελ ώθησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων χαμηλότερα και έβαλαν φρένο στο δολάριο. Αυτή την ώρα η απόδοση του 10ετούς χάνει έδαφος στο 1,4%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1,19.
Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο κινείται σταθερά ανοδικά, με το αργό να ανεβαίνει στα 73,42 δολάρια το βαρέλι και το brent στα 74,81 δολάρια, με τους αναλυτές να επιμένουν πως μεσοπρόθεσμα ο στόχος των 80 δολαρίων για το αργό είναι εφικτός. Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζει σήμερα και ο χρυσός, στα 1.783 δολάρια την ουγγιά αυξημένος κατά 0,35%, μετά τις σημαντικές πιέσεις που είχε δεχτεί τις προηγούμενες ημέρες.
Αξιοσημείωτη είναι και η ανάκαμψη του bitcoin, που επηρεάζει συνολικά την αγορά των crypto, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε χθες το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα. Συγκεκριμένα χθες έπεσε κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, χάνοντας το σύνολο των κερδών του για τη χρονιά, αν και σήμερα κατάφερε να «πιάσει» και πάλι τα επίπεδα των 34.000 δολαρίων.


Latest News

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Γαλλικές στηρίξεις παίρνουν οι ευρωαγορές - Άλμα για τη Safran
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις αγορές της Ασίας
Καταλύτης οι πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει εξαίρεση αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς 125%

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street
Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τροφοδοτούμενοι από τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

Crypto: Η CME Group λανσάρει παράγωγα συνδεδεμένα με το κρυπτονόμισμα XRP
Το XRP έχει καταγράψει κέρδη 5,3% το 2025

Στο τέλος το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατάφεραν να κλείσουν θετικά, χωρίς να αποστρέφουν την προσοχή τους από τις τελευταίες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου