Μπορεί η στάση της βρετανικής κυβέρνησης αναφορικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό τόσο σε τουριστικούς προορισμούς, όσο και σε αυτούς που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βρετανία, ωστόσο η Downing Street αποφάσισε να προχωρήσει σε μερικές… εξαιρέσεις.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ξένοι επικεφαλής επιχειρηματικών κολοσσών δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα όταν φθάνουν στην Αγγλία, εάν το ταξίδι θα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εξαίρεση θα ισχύει για αφίξεις από χώρες της πορτοκαλί λίστας και θα δοθεί μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση η κίνηση αυτή θα εξισορροπήσει τα οικονομικά συμφέροντα με την ασφάλεια της δημόσιας υγείας

Η εξαίρεση ισχύει για στελέχη που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αγγλία για να πραγματοποιήσουν «οικονομική επένδυση σε επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο» ή για «ίδρυση νέας επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Αυτή η εξαίρεση έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη δραστηριότητα που δημιουργεί και διατηρεί θέσεις εργασίας και επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή