«Προνόμιο» κίνησης στους κλειστούς χώρους δίνει η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους σε μία προσπάθεια να προτρέψει και άλλους πολίτες να οδηγηθούν στον εμβολιασμό.

Στις 12:30 το μεσημέρι οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.

Όπως προαναγγέλθηκε και στις χθεσινές ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται νέα εξειδίκευση που θα αφορά στον διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να λειτουργήσουν σε πλαίσιο πλήρους κανονικότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κυβερνητικός σχεδιασμός θέλει, σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία, οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες.

Αλλαγές

Από την άλλη, μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για την εστίαση στην οποία περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εάν επιθυμούν να εξυπηρετήσουν μόνον εμβολιασμένους και κατ΄επέκταση να μην υπόκεινται στην τήρηση οποιουδήποτε μέτρου, είτε να μην κάνουν διαχωρισμό, αλλά να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τους εσωτερικούς τους χώρους και να τηρούν όλα τα υπόλοιπα μέτρα που είναι εν ισχύι.

Αυτό θα είναι μία αποκλειστική απόφαση του επιχειρηματία ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος και με τον έλεγχο των πελατών.

Οι θαμώνες θα επιδεικνύουν το ψηφιακό πιστοποιητικό ενώ οι επιχειρήσεις θα «σαρώνουν» το barcode μέσω ειδικής εφαρμογής η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες είναι από τον Σεπτέμβριο η κοινωνία να μην χρειαστεί να μπει ξανά σε ένα νέο lockdown διότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην χώρα να ανταπεξέλθει στην πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας