Ένας ασιατικός βιομηχανικός όμιλος που περιλαμβάνει το Google, το Facebook και το Twitter προειδοποίησε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσαν να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Χονγκ Κονγκ εάν η κινεζική επικράτεια προχωρήσει στην αλλαγή της νομοθεσίας περί απορρήτου.

Η προειδοποίηση αυτή αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η Asia Internet Coalition, στην οποία και οι τρεις εταιρείες, μαζί με την Apple και το LinkedIn είναι μέλη.

«Η θέσπιση κυρώσεων που απευθύνονται σε άτομα δεν ευθυγραμμίζεται με τους παγκόσμιους κανόνες και τάσεις» αναφέρει η επιστολή, της οποίας το περιεχόμενο δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal.

«Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν αυτές οι κυρώσεις για τις εταιρείες τεχνολογίας θα ήταν να μην επενδύουν και να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Χονγκ Κονγκ, στερώντας έτσι τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές του Χονγκ Κονγκ, ενώ παράλληλα δημιουργούν νέα εμπόδια στο εμπόριο» τονίζεται στην επιστολή.

Στην επιστολή έξι σελίδων, ο διευθύνων σύμβουλος της AIC, Jeff Paine, αναγνώρισε ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις εστιάζουν στην ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ατόμων. «Ωστόσο, θέλουμε να τονίσουμε ότι το doxxing είναι θέμα σοβαρής ανησυχίας», έγραψε.

H Asia Internet Coalition (AIC) ιδρύθηκε το 2010 ως μια βιομηχανική ένωση που προωθεί την κατανόηση και την επίλυση των θεμάτων πολιτικής του Διαδικτύου στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Περιλαμβάνει κορυφαίες εταιρείες διαδικτύου και τεχνολογίας, συγκεκριμένα Amazon, AirBnb, Apple, Booking.com, Expedia Group, Facebook, Grab, Google, LinkedIn, LINE, Rakuten, Twitter και Yahoo (Oath).

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, αποστολή της είναι να εκπροσωπεί τη βιομηχανία του Διαδικτύου και να προωθεί τον διάλογο των ενδιαφερομένων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ανταλλάσσοντας βέλτιστες πρακτικές και ιδέες για την τεχνολογία του Διαδικτύου και την ψηφιακή οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...