Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευσή της για υποστηρικτική πολιτική μετά την αλλαγή στον στόχο για τον πληθωρισμό.

Η απόφαση της ΕΚΤ αναμένεται στις 14.45 (ώρα Ελλάδος), ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια η συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 0,5%, ενώ χθες έκλεισε με κέρδη 1,7%.

Μεγάλη άνοδο, πάνω από 9%, σημειώνει η μετοχή της σουηδικής ABB στον απόηχο της ανακοίνωσης θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η Λαγκάρντ οδήγησε τους επενδυτές σε στάση προσδοκίας για κάτι διαφορετικό μετά την επισήμανση για μια προσαρμογή στην καθοδήγηση επί των επιτοκίων από την πλευρά της που θα αντικατοπτρίζει μια νέα και πιο ευέλικτη στρατηγική στόχευσης για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Δεν υπήρξε προφανής χειροπιαστός καταλύτης για την πρόσφατη ανάκαμψη στις μετοχές, ή την πτώση την Παρασκευή και τη Δευτέρα, αλλά μια μελέτη την Τετάρτη έδειξε ότι τόσο τα εμβόλια Pfizer όσο και της AstraZeneca ήταν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta του κοραναϊού.

Τι έγινε σε Wall Street και Ασία

Με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα κινήθηκαν οι επενδυτές στη Wall Street. Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν άλμα 75% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις ανακοινώσεις των εταιρειών ζυγίζοντας αν δικαιολογούν τις ιστορικά υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών. Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα επανέφεραν την επενδυτική αισιοδοξία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και οι αμερικανικές αγορές μετοχών κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη.

O Dow Jones ενισχύθηκε +0,83% ή 286,01 μονάδες στις 34.798,00 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε +0,92% υψηλότερα στις 14.631,95 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,82% στις 4.358,69 μονάδες. Οκτώ από τους 11 τομείς του S&P 500 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι μετοχές των βιομηχανικών και ενεργειακών εταιρειών.

Οι ασιατικές αγορές μετοχών σημείωσαν άνοδο σήμερα Πέμπτη 22/7, τα ομόλογα εμφάνισαν απώλειες και το πετρέλαιο διατήρησε τα απότομα από χθες κέρδη του καθώς οι επενδυτές φάνηκε πως αναιρούν τις ανησυχίες τους για την πανδημία για την ώρα και προσβλέπουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μια σαφή διαβεβαίωση ότι η υποστηρικτική της πολιτική θα συνεχιστεί για αρκετό ακόμα χρόνο.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ακολούθησε την Wall Street υψηλότερα και αυξήθηκε στις 10:00 δική μας ώρα +1,19% με σημαντικά κέρδη στα χρηματιστήρια από το Σίδνεϊ όπου ο S&P/ ASX κερδίζει +1,06%, στη Σεούλ ο KOSPI ενισχύεται +1,07% και ο Χανγκ Σενγκ στο Χονγκ Κονγκ ανεβαίνει +1,67%. Οι ιαπωνικές αγορές μετοχών είναι κλειστές μέχρι τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές