Τη βοήθεια της Ευρώπης αναγκάστηκε να ζητήσει σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, καθώς οι πυρκαγιές που μαίνονται στη Σαρδηνία εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με αποτέλεσμα και αρκετά χωριά να εκκενωθούν. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε ήδη η χώρα μας με τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώνει την αποστολή δύο Canadair.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Οριστάνο, στο νησί της Σαρδηνίας, σειρά πυρκαγιών έχει κάψει πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους αλλά και καλλιεργημένων εκτάσεων. Τετρακόσιοι άνθρωποι αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Στην περιοχή συνεχίζει να πνέει ισχυρός άνεμος και παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού από επτά Καναντέρ, μαζί με ελικόπτερα του ιταλικού στρατού και μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, η κατάσταση εξακολουθεί να μην ελέγχεται.

Υπό την πίεση και της κοινής γνώμης, η Ρώμη αναγκάστηκε νωρίτερα να ζητήσει την έμπρακτη στήριξη και άλλων περιφερειών της χώρας, αλλά και να στραφεί για βοήθεια προς έτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιπλέον βοήθεια. Ήδη η Γαλλία απάντησε θετικά και στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη μαζί με δυνάμεις.

Βοήθεια και από την Ελλάδα 

‘Αμεσα ανταποκρίθηκε η Ελλάδα και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα της Ιταλίας για συνδρομή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε αναρτήσεις τους στο Twitter, η Ελλάδα στέλνει δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 για να συνδράμει στη μάχη που δίνει η Ιταλία απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία. «2 αεροσκάφη Canadair CL-415 έτοιμα να αναχωρήσουν για Σαρδηνία που δοκιμάζεται από καταστροφικές πυρκαγιές», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται πως η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει ήδη στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα