Πτωτικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη ύστερα από τη σημαντική υποχώρηση των ασιαστικών αγορών και εν μέσω ενδείξεων για πτώση στη Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Η προσοχή των επενδυτών είναι παράλληλα στραμμένη στις τριμηνιαίες εταιρικές επιδόσεις. Μεταξύ των εταιρειών που δημοσιεύουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα συγκαταλέγονται οι Alphabet, Apple, Microsoft και Amazon.

Η νέα υποχώρηση των Κινεζικών μετοχών – η οποία αποδίδεται στις ρυθμίσεις που έχει αποφασίσει να θέσει σε λειτουργία η κινεζική κυβέρνηση σε εταιρίες που οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στις αγορές μετοχών της Νέας Υόρκης – προκάλεσε αναταράξεις στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες άνω του 4%.

Στο πρώτο 15λεπτο των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εικόνα των βασικών δεικτών  είχε ως ακολούθως:

Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,84%, ο DAX καταγράφει απώλειες 0,66%, ενώ ο CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,40%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης StoxxEurope 600στις 10:14 ώρα Ελλάδας υποχωρούσε κατά 0,56%.

Πώς έκλεισε η Wall Street

Με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των μεγάλων εταιριών στον κλάδο της τεχνολογίας και στη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική της πολιτική και τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη οδηγήθηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ οι αμερικανικοί δείκτες. O Dow Jones ενισχύθηκε +0,24% στις 35.144,31 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο +0,03% στις 14.840,71 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε +0,24% υψηλότερα στις 4.422,30 μονάδες. Μέχρι τώρα τα κέρδη των εταιρειών ήταν υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Ειδικότερα, το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders