Ελπιδοφόρο προδιαγράφεται το 2021 για το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά την πρόσφατη επιβράδυνση στον όγκο των συναλλαγών, σύμφωνα με την Eurobank Equities. Ο ημερήσιος μέσος όρος συναλλαγών βρίσκεται στα 80 εκατ. ευρώ, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από τα νούμερα που βλέπαμε μεταξύ 2016 και 2020 (με μέσο όρο στα 62 εκατ. ευρώ).

Συγκεκριμένα, η Eurobank Equities θεωρεί πως η πρόσφατη υποχώρηση της συναλλακτικής δραστηριότητας είναι παροδική, καθώς οι πρόσφατες εκδόσεις μετοχών και ομολόγων απορρόφησαν τη ρευστότητα της αγοράς, παράλληλα με την αναζωπύρωση των ανησυχιών για την πορεία της πανδημίας. Για τον ίδιο λόγο περιμένει εκ νέου ενίσχυση της δραστηριότητας από τον Σεπτέμβριο, καθώς η αγορά σταδιακά στρέφει το ενδιαφέρον της στις προοπτικές του (ελπίζεται) καλύτερου 2022. Έτσι, οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία του Χ.Α. το 2021 διαμορφώνονται σε πολύ καλύτερα επίπεδα.

Αναφορικά με τη γενική εικόνα της αγοράς και της χώρας, παραμένει ευνοϊκή και υποστηρικτική για το χρηματιστήριο. Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, διαθέτει μια σταθερή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστική ατζέντα, ενώ σκοπεύει να είναι από τους ωφελημένους του Ταμείου Ανάκαμψης (σύμφωνα με την ΤτΕ, το ΑΕΠ θα καταγράψει ένα άλμα ύψους 7% μέχρι το 2026). Για το λόγο αυτό η Eurobank Equities θεωρεί πως η εγχώρια οικονομική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε μια αύξηση της δραστηριότητας στις συναλλαγές, καθώς οι τωρινές εταιρείες του Χ.Α. θα ενδυναμωθούν, ενώ παράλληλα υπάρχει και η προοπτική για νέες εισαγωγές που θα καταστήσουν την ελληνική αγορά ακόμη πιο ελκυστική. «Επομένως επαναλαμβάνουμε την άποψη μας πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει εισέλθει σε έναν θετικό κύκλο αναφορικά με τη δραστηριότητα των συναλλαγών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών