Μικρή άνοδο καταγράφουν σήμερα οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, αν και σταθερά κάτω από τα ιστορικά υψηλά τους, καθώς η ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας αντισταθμίζεται από την αισιοδοξία για την βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, χάρη και στην επικείμενη υπερψήφιση ενός ακόμη πακέτου στήριξης, αυτή τη φορά για έργα υποδομής.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει αύξηση κατά 0,44% στις 35.258 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,15% στις 14.882 μονάδες και ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,27% στις 4.444 μονάδες.

Χθες ο Dow έκλεισε με πτώση 0,3% όπως και ο S&P 500 με κάμψη 0,1%, μετά την άνοδο τους σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, ενώ ο Nasdaq σημείωσε μικρή άνοδο 0,2%.

Οι επενδυτές ελπίζουν πως σε λίγες ώρες από τώρα θα λήξει ομαλά το πολύμηνο θρίλερ αναφορικά με το περίφημο πακέτο αναπτυξιακών υποδομών, καθώς μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις διαμορφώθηκε τελικά ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο ύψους 1 τρισ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει 550 δισ. σε νέες δαπάνες. Το τελικό πακέτο είναι αισθητά μικρότερο από αυτό που είχε αναγγείλει αρχικά ο Τζο Μπάιντεν, όμως οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να δρομολογήσουν επιπλέον επενδύσεις ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων, μέσα από σειρά μικρότερων στοχευμένων νομοσχεδίων.

Επίσης, η αγορά αναμένει με αγωνία τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα αύριο και μεθαύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία Ιουλίου για το δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού που αναμένεται να δείξουν διατήρηση των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα φτάνοντας το 1,339%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κερδίζει έδαφος έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,171.

Στην αγορά των commodities, η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει δυναμικά, με άνοδο άνω του 3% στα 68,62 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση του μαύρου χρυσού κατά τουλάχιστον 4% που συμπαρέσυρε τις μετοχές των εταιρειών του ενεργειακού κλάδου. Αντιθέτως, τα αρχικά του κέρδη απώλεσε ο χρυσός που αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 0,45% στα 1.718 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]