Κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα παραμένει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της περιοχής του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), παρά την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2021 κατά 1,6% από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις του Οργανισμού που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ για τις χώρες του G7 αυξήθηκε επίσης κατά 1,6% (από 0,4%) το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αλλά με μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη (4,8% από μείον 1,6% το προηγούμενο τρίμηνο), ακολουθούμενο από την Ιταλία (2,7% από 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο).

Το ΑΕΠ αυξήθηκε επίσης στις άλλες επτά μεγάλες οικονομίες, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Γερμανία , το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6%, έναντι 1,5% και μείον 2,0% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.

Στη Γαλλία και την Ιαπωνία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9% και 0,3% αντίστοιχα, μετά από 0,0%, και μείον 0,9% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο Καναδάς κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,6%, από 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο, και ήταν η μόνη οικονομία των Επτά που κατέγραψε επιβραδυνόμενο ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο.

Στη ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκε σε 2,0% και 1,9% αντίστοιχα, μετά από πτώσεις κατά (μείον) 0,3% και (μείον) 0,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά τη σύγκριση της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με τα επίπεδα πριν από την πανδημία (Q4-2019), το ΑΕΠ εξακολουθεί να υστερεί για ολόκληρη την περιοχή του ΟΟΣΑ (μείον 0,7%).

Μεταξύ των επτά μεγάλων οικονομιών, το Ηνωμένο Βασίλειο γνώρισε το μεγαλύτερο χάσμα (μείον 4,4%), ακολουθούμενο από την Ιταλία (μείον 3,8%), τη Γαλλία και τη Γερμανία (και οι δύο σε μείον 3,3%). Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη Οικονομία των G7 που επέστρεψε ήδη στα επίπεδα πριν από την πανδημία το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με το ΑΕΠ να ξεπερνά το επίπεδο πριν από την πανδημία κατά 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης