Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε ξεκάθαρα από την κακή εικόνα της μετοχής της 3Ε, που λόγω στάθμισης επηρέασε τόσο την τιμή του Δείκτη, όσο και την ψυχολογία των βραχυπρόθεσμων παικτών. Ωστόσο, η αρνητική αυτή συμπεριφορά δεν αφορά στο σύνολο του ταμπλό, τουναντίον.
Κι ενώ ενδοσυνεδριακά ο Δείκτης πιέστηκε έως και τις 892,62 μονάδες, απειλώντας έως και το στοπ στις αγοραστικές θέσεις, τελικά οι επενδυτές επέδειξαν ωριμότητα και μάζεψαν τις απώλειες, οδηγώντας τον Δείκτη κοντά στις 900.
Το εν λόγω επίπεδο των 899-902 μονάδων, συνιστά και την προμελετημένη στήριξη, που οριοθετεί την ανοδικότητα που έχει χαράξει ο Δείκτης στην πορεία του προς τις 950 μονάδες.
Μια ακόμα τεχνικής φύσεως παρατήρηση είναι ότι το νέο τοπικό χαμηλό που κατεγράφη χθες (προχθές ο Δείκτης έκλεισε στις 905,48) είναι η κρίσιμη απόκλιση στην ταλάντωση, κάτι που εμφανίζεται συχνά σε ακραία ανοδικά ή πτωτικά σημεία.
Έτσι, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η τάση δεν απειλείται ακόμα, έστω κι αν οριακά συντηρείται.
Σε αυτό συνεπικουρούν δύο παράγοντες.
Ο ένας έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των λοιπών τίτλων στο ταμπλό, και δη των δεικτοβαρών, καθώς σε κανέναν δεν καταργήθηκε κανένα αγοραστικό σήμα, από αυτούς που το έχουν ήδη δώσει.
Εξάλλου, ο σημαντικότερος τραπεζικός κλάδος στάθηκε αξιοπρεπέστατα, με τη μετοχή της Alpha μάλιστα να κλείνει και σε θετικό πρόσημο, μέσα στην ανοδική της τάση.
Επομένως, φαίνεται ότι η στάθμιση, το αρνητικό πρόσημο (-3%) και οι ασύμμετρα υψηλοί όγκοι (5 φορές του μεσοσταθμικού) της ΕΕΕ ήταν καταλύτης στην αρνητική συνεδρίαση.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με την εικόνα στις διεθνείς αγορές. Οι ευρωαγορές, ενώ ξεκίνησαν έντονα πτωτικά με ένα μεσοσταθμικό -1%, τελικά γύρισαν πανηγυρικά θετικές.
Παρομοίως και στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης κινήθηκαν με κλειστές τις αγορές αρνητικά, ωστόσο το άνοιγμα της spot έφερε θετικά πρόσημα και αγοραστική διάθεση.