Το αποκλειστικά ηλεκτρικό αεροσκάφος της Rolls-Royce «Spirit of Innovation» (Πνεύμα Καινοτομίας) εισέρχεται στη φάση δοκιμών πτήσης μετά την παρθενική του πτήση στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Εκείνη την ημέρα, το 400kW αεροσκάφος με μπαταρία απογειώθηκε για 15 λεπτά πτήσης από το Υπουργείο Άμυνας στο πεδίο δοκιμών Boscombe Down στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών πτήσης, η Rolls-Royce στοχεύει στη μέτρηση της απόδοσης του ίδιου του αεροσκάφους καθώς και στη συλλογή δεδομένων για την ηλεκτρική τεχνολογία. Η Rolls Royce ελπίζει ότι η μπαταρία και τα συστήματα πρόωσης του αεροπλάνου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην αγορά αεροπορικών ταξί στο μέλλον.

Στο μέλλον, η εταιρεία θέλει να βελτιώσει την μπαταρία και το σύστημα πρόωσης, έτσι να μπορέσει να ωθήσει το Spirit of Innovation σε ταχύτητες άνω των 482 χιλιομέτρων την ώρα. Η Rolls-Royce στοχεύει να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών αεροσκαφών, το οποίο είχε οριστεί από το ηλεκτρικό αεροπλάνο Siemens eAircraft το 2017, όταν έφτασε σε ταχύτητα 338 χλμ./ώρα.

«Δεν πρόκειται μόνο για την κατάρριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ. Η προηγμένη τεχνολογία μπαταριών και προώθησης που αναπτύχθηκε για αυτό το πρόγραμμα έχει συναρπαστικές εφαρμογές για την αγορά Urban Air Mobility (αστικής αεροκινητικότητας) και μπορεί να συμβάλει στο να γίνει το jet zero πραγματικότητα», ανέφερε ο Warren East, διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, στη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανάπτυξη του “Πνεύματος της Καινοτομίας” είναι μέρος του βρετανικού προγράμματος καινοτομίας στον τομέα της αεροδιαστημικής ACCEL (Accelerating the Electrification of Flight), το οποίο έχει οριστεί για μια παγκόσμια μετάβαση στον τομέα των αερομεταφορών σε πιο καθαρές μορφές πτήσης. Το ήμισυ του νέου ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους της Rolls-Royce χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση και το Aerospace Technology Insititute.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή