Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας παιχνιδιών , Τζον Γκέζερτ, προέβλεψε τη Δευτέρα ότι οι υψηλότερες τιμές -που κυμαίνονται από υψηλά μονοψήφια ποσοστά έως χαμηλά διψήφια ποσοστά φέτος- ενδέχεται να συνεχιστούν μέχρι τα τέλη του 2022.

Ο Γκέζερτ μιλώντας στο CNBC εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός δεν θα αποδειχθεί παροδικός, όπως προέβλεψε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ. Ενώ η αναγνώριση των πιέσεων στις τιμές και του πληθωρισμού στους μισθούς ήταν πιο επίμονη από ό, τι πίστευε προηγουμένως, ο Πάουελ εκτίμησε πως θα υποχωρήσουν τελικά καθώς η αρχική ώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει εξασθενήσει από την Covid θα ομαλοποιηθεί και η συμφόρηση της αλυσίδας εφοδιασμού θα εκτονωθεί.

«Δεν πρόκειται να είναι κάτι παροδικό γιατί … δεν μπορώ να φανταστώ να επιστρέψω στον κόσμο που μας έχει εμπιστευθεί και να πω, εντάξει, θα πάρουμε 1 δολάριο από το ωρομίσθιό σας. “Απλά δεν” δεν βλέπω τον πληθωρισμό των μισθών να υποχωρεί σύντομα», δήλωσε ο Γκέζερτ.

Ενώ η εταιρεία δεν επηρεάζεται πολύ από τα τρέχοντα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, η έλλειψη εργαζομένων είναι τόσο έντονη που η εταιρεία αναγκάστηκε να απορρίψει παραγγελίες επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί υπάλληλοι για να τις εκπληρώσουν.

«Δεν μπορούσα με καλή συνείδηση να δεχτώ επιπλέον παραγγελίες όταν έπρεπε να δουλέψω πραγματικά και να κάνω ό, τι μπορούσα για να ικανοποιήσω τις παραγγελίες που είχαμε ήδη κλείσει … πριν από έξι μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας παιχνιδιών.

Αύξηση ζήτησης για παιχνίδια

Η ζήτηση για παιχνίδια έχει αυξηθεί καθώς οι γονείς φρόντισαν να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα είχαν μια ψυχαγωγία στο σπίτι κατά τη διάρκεια των διαδοχικών lockdown λόγω κορωνοϊού.

Οι παραγγελίες συσσωρεύονται σε φορτηγά χωρίς να υπάρχει κανείς να τις μεταφέρει, σύμφωνα με τον Γκέζερτ. «Έχουμε κάποια φορτία που ήταν πραγματικά στο φορτηγό για σχεδόν μια εβδομάδα περιμένοντας εταιρείες logistics, μεταφορικές εταιρείες να μεταφέρουν αυτά τα φορτία», είπε, προσθέτοντας ότι η έλλειψη εργαζομένων είναι το χειρότερο που έχει δει η εταιρεία σε περισσότερα από 30 χρόνια.

Επιπλέον, οι αυξήσεις των τιμών έχουν επιβαρύνει το κέρδος.

«Αυτό θυμίζει λίγο παζλ, όταν πρέπει να γυρίσεις στους εμπόρους λιανικής πώλησης και να τους προσφέρεις ένα προϊόν που συνήθιζε να το πουλάει για 20 ή 25 δολάρια και τώρα πωλείται έναντι 30 ή 35 δολαρίων, ίσως και 40 δολαρίων, ανάλογα με τις απαιτήσεις περιθωρίου κέρδους τους», πρόσθεσε ο CEO της American Plastic Toys.
Τα προϊόντα της American Plastic Toys πωλούνται στο Amazon καθώς και στα καταστήματα Big Lots, Dollar General, Dollar Tree, Family Dollar, Five Below, Walgreens και Walmart. Η εταιρεία διαθέτει πέντε εργοστάσια στο Μίσιγκαν και το Μισισιπή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή