
Συνεργασία για την ανάπτυξη λογισμικού αυτοκινήτων δρομολογούν η Volkswagen και η Bosch, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής τους θέσης απέναντι σε ξένες εταιρείες, όπως η Tesla.
Το δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγές από τις εταιρείες, αναφέρει πως η συνεργασία θα αφορά την εταιρεία λογισμικού της VW, την Cariad και τον όμιλο εξοπλισμού Bosch, με τη βιομηχανία αυτοκινήτων να σχεδιάζει να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο ανακατανομής ρόλων στο διοικητικό συμβούλιο, ανακοινώθηκε πως ο ίδιος ο CEO της Volkswagen, ο Χέρμπερτ Ντις, θα αναλάβει την ευθύνη για την Cariad, απόφαση που ερμηνεύτηκε από τους αναλυτές ως απόδειξη της σημασίας που δίνει ο όμιλος στην εταιρεία.
Αναλόγως η δρομολόγηση νέων υψηλών επενδύσεων στην εταιρεία software –που ήδη χρηματοδοτείται με 2,5 δισ. ευρώ από τον όμιλο- και η συνεργασία με την Bosch δείχνει πως η VW ελπίζει πως μέσα από τις δραστηριότητες της Cariad θα μπορέσει να βελτιώσει την ανταγωνιστική της θέση απέναντι στις ανερχόμενες εταιρείες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης, όπως η Tesla και η Alphabet.


Latest News

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.