Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς από τη μία αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και από την άλλη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,1%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να κερδίζει 1,8% και τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,01% στις 7.597 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,15% στις 14.534 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,19% στις 6.487 μονάδες.

Οι τίτλοι

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται η μετοχή της Credit Suisse, καθώς υποχωρεί περισσότερο από 5% μετά την προειδοποίηση ότι είναι πιθανό να σημειώσει ζημιές το δεύτερο τρίμηνο. Όπως ανέφερε η ελβετική τράπεζα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής πιέζουν την επενδυτική της δραστηριότητα.

Από την άλλη, η στοιχηματική Kindred Group σημειώνει κέρδη περισσότερο από 11% μετά την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας στην Ολλανδία.

Παγκόσμια Τράπεζα

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές βρίσκονται στη διαδικασία προσαρμογής μετά και τις τελευταίες εκτιμήσεις για την πορεία της ανάπτυξης παγκοσμίως. Τελευταία η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ προειδοποίησε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει τη ζημιά που προκάλεσε η πανδημία με αποτέλεσμα πολλές χώρες να είναι αντιμέτωπες με την ύφεση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε πτώση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 2,9% το 2022 από 5,7% το 2021, μια πτώση 1,2 ποσοστιαίων μονάδων από την πρόβλεψη Ιανουαρίου, ενώ εκτιμά ότι η ανάπτυξη είναι πιθανό να κυμανθεί κοντά σε αυτό το επίπεδο το 2023 και το 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές