
Άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών στην προσπάθειά τους να τιθασεύουν τις πληθωριστικές πιέσεις.
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε το 3,093%, ενώ του 30ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,212%.
Όσον αφορά τα στοιχεία, η τελική μέτρηση του καταναλωτικού κλίματος για τον Ιούνιο έδειξε ελαφρά μείωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό στο 5,3% για το επόμενο έτος. Η προκαταρκτική μέτρηση νωρίτερα αυτό το μήνα έδειξε αναμενόμενη αύξηση των τιμών κατά 5,4%.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ επισήμανε την προκαταρκτική μέτρηση ως έναν από τους λόγους για τους οποίους η Fed πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων από το 1994 . Οι αποδόσεις των ομολόγων περιόρισαν τα κέρδη τους μετά τη δημοσιοποίηση της μέτρησης.
Διαβάστε επίσης: Πάουελ: «Άνευ όρων» η δέσμευσή μας για έλεγχο του πληθωρισμού
Ο Πάουελ επιβεβαίωσε την Πέμπτη την «άνευ όρων» δέσμευση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να συγκρατήσει τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού.
Μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Πάουελ αναγνώρισε ότι η απότομη αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να ωθήσει την ανεργία προς τα πάνω, αλλά δήλωσε ότι η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών είναι «κάτι που πρέπει να κάνουμε».
Η Fed αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 75 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα – η μεγαλύτερη αύξηση του επιτοκίου της από το 1994. Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας εξέπληξε επίσης τις αγορές τις τελευταίες ημέρες με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από το 2007, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας πραγματοποίησε την πέμπτη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων της.


Latest News

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Γαλλικές στηρίξεις παίρνουν οι ευρωαγορές - Άλμα για τη Safran
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις αγορές της Ασίας
Καταλύτης οι πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει εξαίρεση αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς 125%

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street
Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τροφοδοτούμενοι από τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

Crypto: Η CME Group λανσάρει παράγωγα συνδεδεμένα με το κρυπτονόμισμα XRP
Το XRP έχει καταγράψει κέρδη 5,3% το 2025

Στο τέλος το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατάφεραν να κλείσουν θετικά, χωρίς να αποστρέφουν την προσοχή τους από τις τελευταίες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

Προσγειώνει τη Wall Street το Πεκίνο - Παραμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο
Η αμερικανική αγορά κάνει πλέον αρκετά βήματα πίσω, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας