Με κέρδη άρχισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ακολουθώντας όμως πιο επιλεκτικές κινήσεις τόσο στο περιθώριο της νέας ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου, όσο και της αργίας της 4ης Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,8%, με το κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου να κερδίζει 3,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,04% στις 7.243 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,38% στις 12.862 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,89% στις 5.984 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: EKT: Τα δύσκολα διλήμματα των κεντρικών τραπεζιτών

Σε επίπεδο τίτλων, η αγγλοαμερικανική εταιρεία ιατρικών συσκευών Convatec κερδίζει περισσότερο από 4%, ενώ η αυστριακή εταιρεία chip ams-OSRAM υποχωρεί 7%, αφού η JPMorgan υποβάθμισε τη σύσταση της από «overweight» σε «neutral» και μείωσε περισσότερο από το μισό την τιμή στόχο της.

Οι αγορές βρίσκονται σε διαδικασία αποτίμησης των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με την πορεία των τιμών της ενέργειας, καθώς επιδρούν καταλυτικά στον πληθωρισμό. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης καλλιεργούν την επιφυλακτικότητα, η οποία παραμένει στις αγορές διεθνώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές