Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα υποδέχθηκαν οι αγοραστές την πρώτη ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, και οι οποίοι παρά το πρωινό απαισιόδοξο άνοιγμα κατάφεραν να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη στα υψηλά ημέρας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Δείκτης συντήρησε την ανοδικότητά του, παίρνοντας μάλιστα «πίσω» το ανοδικό κενό των 850-855 μονάδων, αφήνοντας μόνο τις 840 μονάδες για την επιβεβαίωση της προ ημερών ανοδικής διάσπασης.

Η ζώνη υποδοχής στην περίπτωση ανοδικής συνέχισης είναι οι 900 μονάδες, ειδικά δε αν η Wall Street μείνει στις ράγες της, κυρίως ωθούμενη από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, όπως λ.χ. τα κρίσιμα NFPs.

Πρωταγωνιστές ήταν αφενός και πάλι οι τραπεζικές μετοχές από άποψη στάθμισης και τζίρου, αφετέρου οι Ελλάκτορας και Λάμδα, που υπεραπέδωσαν της αγοράς, τουλάχιστον από τη μεγάλη κεφ/ση.

Και προφανώς, η αγορά έχει μπει στη γνωστή επενδυτική ραστώνη του Αυγούστου, ώστε να αναζητείται κάποιος βαρύς καταλύτης που θα δώσει ώθηση σε μια αγορά που ψάχνει αφορμή να εκραγεί.

Στην αγορά ομολόγων, τέλος, παραμένουν οι ευκαιρίες σε αξιοπρεπέστατες εκδόσεις, που πολλαπλασιάζουν το “χαμηλό” κουπόνι λόγω της έκπτωσης στο ταμπλό, με τα καλύτερα αυτών να είναι εκείνα των ΕΛΧΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News