Με απώλειες τελικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, αφού οι στηρίξεις που υπήρξαν δεν στάθηκαν ικανές να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα, αλλά ούτε και να τροφοδοτήσουν τους αγοραστές να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 808,98 μονάδες, με απώλειες 0,69% και με τον τζίρο να είναι στα 36 εκατ. ευρώ.

Η αγορά διολίσθησε σε χαμηλότερα επίπεδα στο κλείσιμο, καθώς κάμφθηκαν οι στηρίξεις που κρατούσαν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 810 μονάδες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο προς το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων. Άλλωστε, η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη, καθώς πλέον όλες οι αγορές του πλανήτη, επίσης και η ελληνική, τιμολογούν όλο και περισσότερο το σενάριο της ύφεσης το 2023, ίσως και από αυτό το τρίμηνο του 2022, προτιμώντας πιο αμυντικές θέσεις.

Διαβάστε ακόμα: Στενεύουν τα περιθώρια για μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων στην ευρωζώνη

Επενδυτική απραξία

Άλλωστε, όταν ο μέσος όρος ημερήσιου τζίρου τον Σεπτέμβριο ήταν στα 60 εκατ. ευρώ, και η αγορά τις τελευταίες ημέρες δεν μπορεί να περάσει πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ, τότε είναι εύκολα αντιληπτό ότι βρίσκεται σε επενδυτική απραξία. Και αυτή η απραξία έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον που μόνο ασφαλές δεν είναι για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την τάση της αγοράς.

Σε αυτό το μήκος και η Trader24, η οποία βλέπει να μην προστίθενται νέα δεδομένα στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να έχει περισώσει προσώρας το επίπεδο των 800 μονάδων που οριοθετεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα, με τις 785 να είναι και η έξοδος από τις εναπομείνασες αγοραστικές θέσεις. Οι 840 είναι και η τελευταία αντίσταση στην περίπτωση που οι επενδυτές αλλάξουν γνώμη, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει και καλές πιθανότητες, δεδομένου αφενός του κακού κλίματος στη Wall Street, αφετέρου και της λογικής συσχέτισης της εγχώριας χρηματαγοράς με τις διεθνείς.

Διαβάστε ακόμα: «Καμπανάκι» ΔΝΤ για παγκόσμια ύφεση – Πώς θα χαθούν 4 τρισ. δολάρια

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εστίασαν κυρίως σε Motor Oil και Jumbo, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίο. Σε πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Λάμδα, ΔΕΗ και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, ΟΠΑΠ, Quest και Coca Cola. Ο Σαράντης κέρδισε 1,97%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες