Σε άτακτη υποχώρηση προχώρησαν οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι ο δείκτης παραμένει σε υψηλά 40 ετών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,04% στις 817,24 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 27 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δέχτηκε ένα μίνι κύμα πωλήσεων μετά τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, χάνοντας τον ανοδικό της βηματισμό που θα βοηθούσε να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις στηρίξεις των 815 μονάδων. Πλέον οι εκτιμήσεις για την πορεία των αγορών παγκοσμίως επιδεινώνονται εκ νέου, καθώς η Federal Reserve θα συνεχίσει την επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της.

Οι προκλήσεις

Την ίδια ώρα, δεδομένου του ότι πάντα το τελευταίο δίμηνο ενός έτους είναι αυτό που κλείνονται οι θέσεις και ανοίγουν νέες, το ΧΑ έχει ήδη αρχίσει να βλέπει τις προκλήσεις του 2023, καθώς οι ανησυχίες τόσο για τον σχηματισμό κυβέρνησης όσο και για τη δημοσιονομική πειθαρχεία παραμένουν. Οι εκτιμήσεις για την επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2023 μπορεί να αναθεωρηθούν επί τα χείρω εάν υπάρξουν αμφιβολίες για την επόμενη κυβερνητική σταθερότητα.

Σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα και Aegean προσπαθούν να κρατήσουν τα κέρδη τους σε υψηλά επίπεδα, ενώ θετικά κινούτναι οι ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Πειραιώς, Σαράντης, Βιοχάλκο, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, η Motor Oil υποχωρεί 2,43%, ενώ πτωτικά κινούνται οι Quest, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εθνική, Ελλάκτωρ, Jumbo και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών