Στην έκδοση ομολόγου senior preferred προχωρά η Eurobank, ανοίγοντας το χορό της εξόδου των ελληνικών τραπεζών στις αγορές για το 2023.

Πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής επιτυχημένης έκδοσης 10ετων τίτλων του ελληνικού δημοσίου, η ποια προσέλκυσε το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Χρέος: Στις αγορές για να δανεισμό η Ελλάδα για να προλάβει τις εκλογές [Γράφημα]

Οι προσδοκίες

Ειδικότερα, η Eurobank έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE (B&D), HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Bank να εκκινήσουν τη διαδικασία.

Ο τίτλος που θα εκδοθεί θα είναι 6ετους διαρκειας με δυνατότητα ανάκλησης μετά το πέρας πέντε ετών.

Αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s, Β+ από την S&P και Β+ από την Fitch.

Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών αναμένεται αύριο Πέμπτη.

Οι στρατηγικοί στόχοι της Εurobank

Οι στρατηγικοί στόχοι της Eurobank στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι προφανείς, επεσήμαναν στη StockWatch παράγοντες της τραπεζικής αγοράς που έχουν γνώση των εξελίξεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ελλαδική τράπεζα αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει τον έλεγχο της ΗΒ.

Σημειώνεται ότι το επικείμενο ποσοστό του 29,2% της Eurobank, προκύπτει από την εξαγορά του 12,6% που είχε αποκτήσει από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Third Point Hellenic Recovery Fund, τον Ιούνιο του 2021.

Την 1η Δεκεμβρίου 2022, η Eurobank ανακοίνωσε και την απόκτηση του 13,4% της Ελληνικής Τράπεζας από τον όμιλο παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Wargaming, που έχει ως έδρα τα τελευταία χρόνια τη Λευκωσία.

H Wargaming, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι δυτικές χώρες στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, φαίνεται να αναζητούσε τρόπους εξόδου από την Ελληνική Τράπεζα και εκ των πραγμάτων, το ενδιαφέρον της Εurobank, μάλλον ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις