Πέντε πλοία μεταφοράς οχημάτων με καύσιμο αμμωνίας θα προσθέσει προσεχώς στον στόλο του ο όμιλος Grimaldi, ο οποίος και ενεργοποίησε option στα ναυπηγεία China Merchants Heavy Industries Jiangsu.

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία μεταξύ των ετών 2025 και 2027 και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα μπορούν να κινούνται με καύσιμο αμμωνίας.

Όμιλος Grimaldi στον ot.gr: Δεν θα κάνουμε χρήση του προγράμματος κρατικής βοήθειας στην Ιταλική ακτοπλοΐα

Με μήκος 200 μέτρα, πλάτος 38 μέτρα και χωρητικότητα φόρτωσης 9.000 CEU (Car Equivalent Unit), τα νέα πλοία έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά οχημάτων ηλεκτρικών και ορυκτών καυσίμων (αυτοκίνητα, SUV, φορτηγά κ.λπ.) καθώς και άλλους τύπους φορτίων βαριάς έλασης (έως 250 τόνους).

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παρουσία του στις γραμμές της Αδριατικής, με μια νέα γραμμή που θα συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία ενώ παράλληλα θα δρομολογήσει και νέο πλοίο σε υφιστάμενη γραμμή.

Ειδικότερα στο πλαίσιο εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, ανακοινώθηκε η νέα γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι και αντίστροφα, που θα εξυπηρετείται από το πλοίο Ro-Pax Europa Palace όπου μαζί με το Ro-Pax Ηγουμενίτσα, θα αυξήσουν περαιτέρω τις καθημερινές αναχωρήσεις στη γραμμή του Μπρίντεζι, από 14 σε 22 εβδομαδιαίως. Επίσης ανακοινώθηκε η εισαγωγή ενός τέταρτου πλοίου Ro-Ro, από τον ερχόμενο Ιανουάριο, στη γραμμή Πάτρα-Μπάρι-Βενετία και αντίστροφα, το οποίο θα συμβάλει στην καθημερινή εξυπηρέτηση της εν λόγω γραμμής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News