Να ανατρέψει το τετραήμερο πτωτικό σερί και να επιστρέψει στην ανοδική τροχιά προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις αναταράξεις όμως και τις πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους να μην αφήνουν την εκδήλωση μιας “καθαρής αντίδρασης”. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,33% στις 1.082,27 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ήδη στα 16 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι αγοραστές φαίνεται ότι έχουν επανέλθει στη Λ. Αθηνών, αλλά δείχνουν να είναι πιο επιλεκτικοί στην παρούσα, ειδικά στο ρίσκο που αναλαμβάνουν. Από τη χθεσινή βέβαια συνεδρίαση είχαν δείξει ότι θα υψώσουν τα αναχώματα στις διορθωτικές τάσεις, προκειμένου να μην χαθεί η επαφή με τις 1.100 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αντίσταση.

Ωστόσο, αυτό που “μαρτυρά” στην παρούσα το ταμπλό είναι ότι οι διορθωτικές κινήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δίνει και το σύνθημα των συναλλαγών στην αγορά. Τεχνικά όμως η αγορά έδειξε αντοχές μόλις δοκίμασε τις στηρίξεις της, με το πολιτικό σκηνικό μάλιστα να έχει περιπλακεί τις τελευταίες ημέρες και να συντηρεί υψηλά την επιφυλακτικότητα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, ΟΠΑΠ, Aegean, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια ηγούνται της αντίδρασης, ενώ θετικά κινούνται και οι Autohellas, Coca Cola, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Quest, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο. Από την άλλη, τα δύο μεγάλα βαρίδια είναι η Alpha Bank και ο Μυτιληναίος, ενώ αρνητικά κινούνται οι Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Λάμδα και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών