Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά οι αμφιβολίες των επενδυτών για τη συνολική υγεία του τραπεζικού τομέα και της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26% στις 7.504 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,34% στις 15.193 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,63% στις 7.132 μονάδες.

Καλύτερη εικόνα στις τράπεζες

Οι τράπεζες έχουν καταφέρει να ανακάμψουν τις τελευταίες ημέρες, παρά τη μεγάλη αστάθεια που εμφανίζουν, καθώς υπήρξαν άσχημα νέα με τις γαλλικές αρχές να κάνουν έρευνες στα γραφεία πολλών μεγάλων τραπεζών με την υποψία ξεπλύματος χρήματος και φορολογικής απάτης.

“Κάθε μέρα που περνάει ενισχύει την πεποίθηση της αγοράς, και τη δική μας, ότι έχει τραβηχτεί μια γραμμή κάτω από τις συστημικές τραπεζικές ανησυχίες”, ανέφεραν οι αναλυτές της ING Bank. “Με τις αγορές να έχουν περάσει αυτές τις τρεις τελευταίες εβδομάδες αναζητώντας ρήγματα στον ισολογισμό και το επιχειρηματικό μοντέλο κάθε τράπεζας, μπορεί να υποστηριχθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός στοιχείων έχει ήδη ελεγχθεί για προβλήματα”.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να διαμορφωθεί στο -29,5 τον Απρίλιο, δηλαδή αυξημένη κατά 1,1 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών αγοράς GfK.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών αναμένεται να μειωθεί κατά 2,3 μονάδες στο 3,7 τον Απρίλιο, σημειώνοντας την πρώτη πτώση μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις. Ο δείκτης εισοδηματικών προσδοκιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 μονάδες στο -24,3, καταγράφοντας άνοδο για έκτο συνεχόμενο μήνα και ευρισκόμενος στην καλύτερη τιμή των τελευταίων 10 μηνών. Ο δείκτης της τάσης για αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3 μονάδες σε αρνητικό 17.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές