Με σημαντικά κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία βρίσκει στηρίγματα αφενός στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα μερικές εισηγμένες και αφετέρου στην ήπια, έστω, αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,68% στις 32.613 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,01% στις 4.011 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,35% στις 11.873 μονάδες.

Μικρά κέρδη και νευρικότητα στις ευρωαγορές

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Lululemon σημειώνει άλμα 14%, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα έσοδα. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Micron σημειώνουν άνοδο άνω του 2% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του δεύτερου οικονομικού τριμήνου από την εταιρεία κατασκευής τσιπ.

Θετικά λειτουργεί στην αγορά ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς σημειώνει μικρή πτώση στο 3,58% και το βραχυπρόθεσμο 2ετές επιτόκιο στο 4,08%. Οι μειώσεις αυτές έρχονται μία ημέρα μετά την άνοδο και των δύο αποδόσεων, ασκώντας πιέσεις στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Την ίδια ώρα, ο βετεράνος της αγοράς Ed Yardeni δεν θεωρεί την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή ανασταλτική για να τοποθετηθεί στην αγορά. Δηλώνει μάλιστα οπαδός του χρηματοπιστωτικού τομέα του S&P 500, καθώς οι οικονομικές μας προοπτικές δεν έχουν αλλάξει. «Δεν περιμένουμε περισσότερα bank runs, πιστωτική κρίση και ύφεση», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street