Σε θετική τροχιά επιστρέφει το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με τους αγοραστές να ξαναβγαίνουν από τα χαρακώματα και να τοποθετούνται μόλις η αγορά έδειχνε να χάνει τις στηρίξεις της. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,37% στις 1.027,22 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μόλις δύο συνεδριάσεις (και η σημερινή) μακριά από τη λήξη του πρώτου τριμήνου του έτους, το ΧΑ προσπαθεί να κρατηθεί στα τετραψήφια επίπεδα, κόντρα σε δύο αντίθετους ανέμους αβεβαιότητας: εκλογές και τραπεζικές αναταράξεις. Ο βασικός καταλύτης βέβαια για το επόμενο δίμηνο θα είναι η πολιτική σκηνή, με κύριο αγκάθι την ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα.

Στα θετικά είναι ότι μέσα στον Μάρτιο ήδη έχουν δοκιμαστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές οι τελευταίες στηρίξεις των τετραψήφιων επιπέδων, με τους αγοραστές να δείχνουν ότι έχουν τις δυνάμεις να τα κρατήσουν. Για πόσο διάστημα όμως είναι το ζητούμενο, την ώρα μάλιστα που ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε κρίσιμα επίπεδα, καθώς από εδώ και κάτω θα αρχίσει η ανατροφοδότητση του αρνητικού momentum, με ό, τι αυτό συνεπάγεται αφενός για την αποτίμηση του ΧΑ, αφετέρου και για τις ίδιες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, αφού φτάνουν το 5,29% και 2,55% αντίστοιχα, με την άνοδο των ΟΤΕ, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Autohellas και Βιοχάλκο επίσης να είναι ισχυρή. Θετικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Aegean, Πειραιώς, Λάμδα, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ αρνητικά οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank και Σαράντης. Σημαντικές είναι οι πιέσεις σε Eurobank και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες