Αυξάνονται οι πιέσεις αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές πλέον να έχουν υποχωρήσει και πάλι δίνοντας τη σκυτάλη στους πωλητές και αφήνοντας τον γενικό δείκτη να διολισθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,59% στις 1.017,36 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 10 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί να βρει κάποια στηρίγματα στην άνοδο επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων αλλά δεν μπορεί να ανακτήσει τη ζώνη των 1.030 μονάδων. Η επιφυλακτικότητα είναι έκδηλη, με την αγορά επί της ουσίας να αναμένει να δει πως θα διαμορφωθεί η έκδοση του 5ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ, καθώς θα είναι ένα τεστ για την ελκυστικότητα των ελληνικών τίτλων σε μια δύσκολη περίοδο τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα και ήπιες μεταβολές

Αβεβαιότητα

Όπως επισημαίνουν όμως και οι εγχώριοι αναλυτές, η πολιτική αβεβαιότητα, ειδικά τα σενάρια της επόμενης ημέρας, ενόψει των εθνικών εκλογών θα συνεχίσει να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, με την αγορά να μην δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο. Και αυτό το σενάριο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες ημέρες του εκλογικού αποτελέσματος, εκτός εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη που θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εντοπίζονται σε Σαράντη, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Eurobank, Aegean, Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα. Πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Εθνική, ΟΛΠ, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ θετικά οι Autohellas, Quest, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Τιτάν, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών