Με κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας καθώς έλαβε στήριξη από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου ενώ στον αντίποδα το χρηματιστήριο του Κατάρα έκλεισε με απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του πετρελαίου – βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – αυξήθηκαν την Παρασκευή για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών,μετά τις ανακοινώσεις της IEA  σχετικά με παγκόσμια ζήτηση που εκτιμάται ότι θα φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ λόγων της ανάκαμψης της Κίνας.

UBS: Αναμένει αποδυνάμωση του δολαρίου – Τι λέει για το ευρώ

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της  Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με άνοδο 0,6%,  με τις μετοχές της Al Rajhi Bank να ενισχύονται κατά 1,2% και της  Saudi Aramco κατά 0,8%.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν εγκαινίασε την Πέμπτη τέσσερις νέες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη μετά το κλείσιμο της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι το βασίλειο θα επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να έχουν 100% ιδιοκτησία στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI υποχώρησε κατά 0,4%, επεκτείνοντας τις απώλειες για δεύτερη συνεδρίαση, με τον κατασκευαστή πετροχημικών Industries Qatar να κλείνει με απώλειες 1,5%.

Η αύξηση του ΑΕΠ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα επιβραδυνθεί στο 3,1% το 2023, από 5,3% πριν από ένα χρόνο, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του τμήματος Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζιχάντ Αζούρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές