Να κρατήσουν τα κέρδη της εβδομάδας προσπαθούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες με τη Wall Street συνέχισε να παρακολουθεί την κατάσταση γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους, ενώ αξιολογεί και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,14% στις 33.583 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 4.211 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,26% στις 12.721 μονάδες.

DAX: Σε τροχιά για να καταγράψει ρεκόρ όλων των εποχών

Σε επίπεδο τίτλων, η Foot Locker σημειώνει βουτιά 25% μετά την απώλεια των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Εν τω μεταξύ, η Deere σημειώνει άνοδο 4% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Οι βασικοί δείκτες οδεύουν προς εβδομαδιαία κέρδη. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2% την εβδομάδα που διανύουμε, ενώ εάν επιβεβαιωθεί η επίδοση θα είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Μάρτιο. Ο Nasdaq Composite, εν τω μεταξύ, έχει αυξηθεί κατά 3,5% για την εβδομάδα, ενώ ο Dow σημειώνει άνοδο 0,8%.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των κερδών ήρθε την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ. Τα σχόλια του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy την Πέμπτη φάνηκε να υποδηλώνουν ότι μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να έρθει ήδη την επόμενη εβδομάδα.

“Υπάρχει κάποια αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της όσον αφορά την εξάντληση των χρημάτων, οπότε αυτό δημιουργεί κάποια νευρικότητα”, δήλωσε ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής στην BMO Wealth Management. “Και έτσι, εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον, το οποίο όμως πιστεύουμε ότι τελικά θα έχει ένα αποτέλεσμα που δεν θα είναι πολύ επιζήμιο για τις αγορές – σε μακροπρόθεσμη βάση, τουλάχιστον”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street