Δέλτα: Η Όμηρος εξαγοράζει μονάδα της Δέλτα

Ο σταθμός στη Συδινή Ξάνθης αφορά μία έκταση περίπου 7.500 τμ. στην οποία βρίσκονται βιομηχανικές κτιριακές εγκαταστάσεις 1200 τμ., και εγκαταστάσεις βιολογικού εξοπλισμού

Δέλτα: Η Όμηρος εξαγοράζει μονάδα της Δέλτα

Σε συμφωνία εξαγοράς των εγκαταστάσεων από την ΔΕΛΤΑ προχωρά η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ της οικογένειας Γιαννίτση.

Ο σταθμός στη Συδινή Ξάνθης αφορά μία έκταση περίπου 7.500τμ, στην οποία βρίσκονται βιομηχανικές κτιριακές εγκαταστάσεις 1200τμ., και εγκαταστάσεις βιολογικού εξοπλισμού καθώς και βιολογικού καθαρισμού.

ΔΕΛΤΑ: Σταδιακά απογαλακτίζεται και μετασχηματίζεται σε εταιρεία τροφίμων – Τα σχέδια για εξαγορές

Επιπλέον μπορεί να δεχθεί και να αποθηκεύσει 120 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ημερησίως. Η ΟΜΗΡΟΣ έχει προγραμματίσει επιπλέον επενδύσεις στο σταθμό, για την ανανέωση και την αναβάθμιση του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, εξασφαλίζοντας να είναι όλα έτοιμα για την νέα γαλακτοκομική σεζόν.

Ο νέος υποσταθμός στη Συδινή προστίθεται στο δίκτυο υποσταθμών της Όμηρος που αριθμεί 6 συνολικά σε όλη την ελληνική επικράτεια και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος και την αύξηση τη παραγωγής.

Στόχος της ΟΜΗΡΟΣ είναι να ενδυναμώνει συνεχώς τα σημεία δράσης της, λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την παραγωγή άριστων ποιοτικά προϊόντων.

Οι σταθμοί γάλακτος της ΟΜΗΡΟΣ πλέον θα χρησιμοποιούνται και από την νέα θυγατρική της εταιρίας, την AGROLACT, η οποία δημιουργήθηκε με βασικό στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της ΟΜΗΡΟΣ, προμηθεύοντας τους με υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας ζωοτροφές.

Ο μετασχηματισμός της ΔΕΛΤΑ σε εταιρεία τροφίμων

Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, ο όμιλος Vivartia φιλοδοξεί να μετασχηματισθεί σε εταιρεία τροφίμων. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου γάλα αλλά λιγότερο γάλα σε συνδυασμό με προϊόντα που δίνουν υπεραξία και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Προς αυτή την κατεύθυνση, πριν λίγους μήνες προχώρησε στην εξαγορά του 70% των μετοχών της εταιρείας Κουρέλλας, κάνοντας δυναμική είσοδο στα βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σήμερα το γάλα σε επίπεδο όγκου αποτελεί το 70% του τζίρου της εταιρείας και σε αξία το 55%. Με τη στροφή και σε άλλα προϊόντα η συνεισφορά του γάλακτος στο μείγμα των πωλήσεων θα μειώνεται. «Η αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου θα γίνει σταδιακά. Όσο θα πέφτει η συνεισφορά του γάλακτος τόσο θα αυξάνονται τα υπόλοιπα» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας. Με βάση τα λεγόμενα του κ. Τσόλκα, ο ρυθμός ανάπτυξης το 2023 θα αγγίξει υψηλό μονοψήφιο ποσοστό και ήδη το πρώτο τρίμηνο εφέτος  οι πωλήσεις αναπτύσσονται με σημαντικό ρυθμό.

OT Originals

Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο