Περισσότερα κόμματα αναμένεται να έχει η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25 Ιουνίου, καθώς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καταγράφουν άνοδο των κομμάτων που έμειναν οριακά εκτός.

Έτσι, όπως σημείωσε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, κόμματα όπως η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται πως θα περάσουν άνετα το όριο του 3% και η επόμενη Βουλή θα είναι τουλάχιστον επτακομματική.

Εκλογές: Η ψήφος των νέων το 2019 και το 2023

Πάνω από 40% η ΝΔ

Την ώρα που τα κόμματα διαμορφώνουν την στρατηγική τους θέτοντας νέα διλήμματα και επιχειρώντας να προσελκύσουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους αλλά και όσους αμφιταλαντεύονται σχετικά με το τι θα ψηφίσουν, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία παγιώνει τα ποσοστά της άνω του 40%, φτάνοντας ακόμα και στο 41%.

«Το σημείο εκκίνησης δείχνει πως η ΝΔ θα κρατήσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης και θα είναι στο 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στα ίδια ποσοστά όπως και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Φαναράς.

«Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με 162 έδρες. Ακόμα και εάν μπουν τα μικρά κόμματα, η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και δεν θα επηρεαστεί. Μπορεί η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το πρόβλημα εδώ είναι πως η αντιπολίτευση είναι σαν κατακερματισμένο τοπίο», είπε ο πολύπειρος πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

«Η Πλεύση παίρνει και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΜέΡΑ25 αλλά και από τον χώρο των μικρότερων αριστερών κομμάτων» συμπλήρωσε ο κ. Φαναράς.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 3,8% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στις 8,5 μονάδες.

Πηγη: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων