Τα τελευταία χρόνια, οι φωτογράφοι της Flying Dress Photo περνούν τα καλοκαίρια τους στη Σαντορίνη απαθανατίζοντας την ίδια εικόνα ξανά και ξανά – τουρίστριες που ποζάρουν με φόντο τα ασβεστωμένα σπίτια και τους μπλε τρούλους, φορώντας πολυτελή σατέν φορέματα με εξαιρετικά μακριά ουρά.

Με κατά μέσο όρο οκτώ φωτογραφήσεις με ιπτάμενα φορέματα την ημέρα, η κάθε μία από τις οποίες κοστολογείται πάνω από 550 ευρώ (605 δολάρια) την ώρα ανά άτομο, αυτή η επιχείρηση – της οποίας ολόκληρο το μοντέλο βασίζεται στην παροχή ενός και μόνο τύπου φωτογραφιών διακοπών που έχουν εξαιρετική δημοφιλία στο Instagram εισπράττει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις σε μόλις τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ίλον Μασκ: Στην Σαντορίνη η μητέρα του – Έφτασε με Tesla και 8 σωματοφύλακες

Το κόστος φτάνει μέχρι και τα 1.500 ευρώ

Η παραπάνω εκτίμηση είναι εξαιρετικά συντηρητική. Οι πελάτες τείνουν να επιβαρύνονται με πρόσθετες υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά από και προς την τοποθεσία της φωτογράφισης (90 ευρώ), το μακιγιάζ και το styling των μαλλιών (300 ευρώ) και έναν προσωπικό βοηθό που θα πετάξει την ουρά του φορέματος στον αέρα (50 ευρώ). Για έναν πελάτη που κλείνει το πλήρες πακέτο, η φωτογράφιση κοστίζει συνολικά 1.500 ευρώ.

Από τη Σαντορίνη και το Ντουμπάι μέχρι την Αρούμπα και την Καππαδοκία, οι επιχειρήσεις φωτογράφισης εξαπλώνονται για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που επιθυμούν κάτι εντυπωσιακό.

Η Flytographer

Αλλά δεν είναι μόνο τα φωτογραφικά στούντιο με τα ιπτάμενα φορέματα που κάνουν θραύση μετά την πανδημία. Η πλατφόρμα κράτησης φωτογραφιών Flytographer με έδρα τον Καναδά ανέφερε μηνιαίες πωλήσεις ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων τον Μάιο – η πρώτη φορά που η εταιρεία ξεπέρασε το επταψήφιο νούμερο σε έναν μόνο μήνα, σε σύγκριση με τις πωλήσεις ύψους 400.000 δολαρίων κατά την ίδια περίοδο το 2019. Η Flytographer παρέχει πρόσβαση σε τοπικούς φωτογράφους σε περισσότερες από 300 πόλεις. Οι τρεις πιο δημοφιλείς προορισμοί της για φωτογραφήσεις φέτος, περιλαμβάνουν το Παρίσι, το Μάουι και τη Χονολουλού.

«Οι άνθρωποι έκαναν μια παύση στα ταξίδια και έβαλαν πολλά πράγματα σε αναμονή», λέει η Nicole Smith, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Flytographer. «Φέτος είναι η χρονιά που πολλοί άνθρωποι κάνουν επιτέλους αυτό το ταξίδι και θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα το απαθανατίσουν με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε.

Η Sweet Escape

Η κράτηση μιας φωτογράφισης μέσω της Flytographer ξεκινά από 385 δολάρια ανά ώρα. Μια παρόμοια εταιρεία από την Ινδονησία, η Sweet Escape, διαθέτει 8.000 φωτογράφους σε 500 πόλεις και χρεώνει από 130 έως 300 δολάρια για φωτογραφήσεις διάρκειας μιας ώρας και άνω. Ο ιδρυτής της, David Soong, αναφέρει ότι η επιχείρησή του έχει επανέλθει σχεδόν στα προ της πανδημίας επίπεδα, ειδικά τώρα που οι Ασιάτες ταξιδιώτες -η μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα του- αρχίζουν να «ξαναβγαίνουν» στον κόσμο.

Το 95% των πελατών των πελατών που επιθυμούν τέτοιου είδους φωτογραφίσεις είναι ευκατάστατες μητέρες.

«Είχαμε άτομα που ταξίδεψαν μόνο για τη φωτογράφηση [του ιπτάμενου φορέματος]», λέει η Chrisan Hunter, μια φωτογράφος από το Montego Bay, η οποία ίδρυσε την υπηρεσία φωτογραφιών ιπτάμενου φορέματος HerDress Jamaica τον Αύγουστο του 2020. «Έρχονται για τρεις ημέρες και μετά επιστρέφουν στο σπίτι τους», πρόσθεσε.

Στο «κόλπο» και τα ξενοδοχεία

Ακόμη και πολυτελή ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια μπαίνουν στο «κόλπο». Ξενοδοχεία πέντε αστέρων στη Σαντορίνη, όπως το Katikies, το Canaves και το Andronis, και πολυτελή κρουαζιερόπλοια, όπως το Celebrity Beyond, το Celestyal Crystal, το Virgin Voyages και το Disney Dream συνιστούν τις υπηρεσίες του Flying Dress Photo. «Φέτος έχουμε πολλά γκρουπ», επισημαίνει η Vera Arachelova, υπεύθυνη κρατήσεων της Flying Dress Photo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή