Δύο μυστηριώδεις μούμιες με επιμήκη κρανία και τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι, παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο του Μεξικού αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας συζητήσεις και διχασμό περί εξωγήινης ζωής στην επιστημονική κοινότητα.

Ο Jaime Maussan, Μεξικανός δημοσιογράφος και λάτρης των UFO εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζει ότι οι μούμιες είναι μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπως αναφέρει το Reuters.

Εξωγήινοι: Αυτό είναι το μέρος που είναι πιο πιθανό να κρύβονται

Τι ισχυρίζεται Μεξικανός δημοσιογράφος

«Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει συμβεί στην ανθρωπότητα», δήλωσε ο 70χρονος Maussan, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι μούμιες βρέθηκαν γύρω στο 2017 στο Περού.

Πολλοί επιστήμονες, ωστόσο, πιστεύουν ότι οι μούμιες είναι μια απάτη. Ισχυρίζονται ότι τα χαρακτηριστικά τους, όπως τα επιμήκη κρανία και τα τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι, είναι γνωστά σημάδια παραμόρφωσης του κρανίου και των άκρων, που ήταν πρακτικές συνηθισμένες σε ορισμένους πολιτισμούς στο παρελθόν.

Ο Maussan ισχυρίζεται ότι οι μούμιες, τις οποίες ονόμασε Clara και Mauricio, είναι αυθεντικές και ότι δεν ανήκουν σε κανένα γνωστό είδος της Γης. Ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων εξετάσεων DNA και άνθρακα.

Η υπόθεση των μούμιων έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως. Ο Maussan ελπίζει ότι η ανακάλυψη θα βοηθήσει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη θέση μας στο σύμπαν.

«Πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο είναι το μόνο που μας δίνει την ευκαιρία να ενωθούμε», δήλωσε.

Ωστόσο, ο Maussan έχει προβεί και στο παρελθόν σε αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς σχετικά με άλλα ευρήματα, τα οποία έχουν απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα. Επιπλέον, ο ισχυρισμός του ότι οι μούμιες βρέθηκαν στο Περού το 2017, αλλά δεν μεταφέρθηκαν στο Μεξικό μέχρι πρόσφατα, έχει προκαλέσει την οργή των περουβιανών αρχών, οι οποίες έχουν καταθέσει αγωγή.

Οι αμφισβητίες

Η Elsa Tomasto-Cagigao, μια Περουβιανή βιοανθρωπολόγος, είναι απογοητευμένη που τέτοιου είδους ευρήματα δημοσιοποιούνται ακόμα, καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν αποδειχθεί απάτες στο παρελθόν.

Η Julieta Fierro, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM), η οποία ανέλυσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Maussan για λογαριασμό του Reuters, δεν βλέπει κανένα μυστήριο στα δεδομένα.

Σύμφωνα με την Fierro, η παρουσία άνθρακα-14 στις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το UNAM αποδεικνύει ότι τα δείγματα προέρχονται από εγκεφαλικούς και δερματικούς ιστούς διαφορετικών μουμιών που πέθαναν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Η αναλογία του ραδιενεργού ισοτόπου άνθρακα-14 που απορροφάται από τους ζωντανούς οργανισμούς στους ιστούς τους μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που επιτρέπει στους επιστήμονες να προσδιορίσουν την κατά προσέγγιση χρονιά θανάτου του δείγματος.

Σε άλλους πλανήτες, η ποσότητα άνθρακα-14 στις ατμόσφαιρές τους δεν θα ήταν απαραίτητα η ίδια με αυτή στη Γη, δήλωσε η Fierro.

Συνολικά, τα αποτελέσματα «δεν δείχνουν τίποτα μυστηριώδες που θα μπορούσε να υποδηλώνει ύπαρξη εξωγήινης ζωής», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα